Het wordt tegenwoordig steeds makkelijker om social media kanalen in te zetten ten behoeve van jouw affiliate marketing website en -resultaat. De meeste social media ondersteunen niet alleen de link naar jouw website maar ook affiliate links. Facebook, Twitter en Snapchat zijn hier goede voorbeelden van, maar heb je al eens gedacht aan Pinterest? Hierbij hoef je niet alle links naar je eigen website te sturen, het social media kanaal ondersteunt ook affiliate marketing links!

Maak jij al gebruik van Pinterest?

Ikzelf zet Pinterest nog niet in als social media kanaal, maar ook B2B kan het kanaal additioneel verkeer naar je website opleveren. Dus; tijd voor een Pinterest account voor Affiliateblogger. Mocht je Pinterest nog niet inzetten als social media kanaal, een account aanmaken is zo gedaan en kost weinig tijd. Gebruik je wel al Pinterest? Een kleine moeite om eens te testen met een affiliate link in plaats van link naar je eigen website.

Houd er rekening mee dat sommige affiliate programma’s direct linken vanuit social media kanalen niet toestaan. Controleer daarom altijd eerst de voorwaarden van het affiliate programma waar je het voor wilt inzetten.

Het opmaken van mijn eerste Pin doe ik via Canva.com. Hier hebben ze standaard (gratis) templates voor Pinterest en kan ik een standaard variant kiezen om deze eigen te maken. Dit is mijn Pin:

Pinterest + affiliate

Voorbeeld Pin Affiliateblogger.
Foto credits: Prisca Visser

Het plaatsen van de Pin gaat in twee stappen.
1. Je uploadt de Pin.

pinterest pin uploaden

Uploaden maar!

2. Je geeft een URL mee en een beschrijving mee.

pinterest omschrijving

Hier voeg je een website link (of affiliate link!) is en de beschrijving die bij jouw Pin hoort.

Daarna is de Pin geplaatst met omschrijving én link. Ik heb in dit geval gekozen voor een link naar Affiliateblogger.nl/blog omdat het om mijn eigen blogpost gaat. Na het plaatsen van dit artikel zal ik de link aanpassen naar het blog zelf. Maar het moment dat ik een product zou promoten, dan kan ik ook direct doorlinken. Dit scheelt een stap in het klikproces voor een potentiele koper van merk X. Zij komt dan direct uit op de plek waar ze het product kan bekijken en aankopen. Verhoogde kans op conversie!

pinterest compleet

Mijn Pin is geplaatst!

Zet jij Pinterest al in voor jouw affiliate resultaat? Wat is jouw ervaring hiermee?

Volg Affiliateblogger op Pinterest.