4 tips voor meer affiliate omzet: affiliate marketing beginners editie

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.0.74″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Beginnen met affiliate marketing hoeft niet moeilijk te zijn, maar het geld verdienen kan een uitdaging zijn. Daarom help ik beginnende affiliate marketeers aan de publisher kant graag op weg met vier praktische tips.

Tip 1. Kies de juiste niche voor jouw website

Het kiezen van de juiste niche of branche is erg belangrijk voor jouw website. Je wilt hier immers jouw bron van inkomsten van maken, dus alles valt of staat met jouw onderwerp. Als je bijvoorbeeld te globaal een branche kiest, bijvoorbeeld reizen, en je daarbij focust op alles wat met reizen te maken heeft dan wordt het optimaliseren erg lastig. Je doet overal een beetje van en de markt zit enorm vol met concurrentie.

Als je jouw website bijvoorbeeld alleen op koffers zou richten, dan bevindt jouw website zich in een dergelijke niche waarbij je met veel focus de concurrentie mogelijk nog aan kan. Wil je weten hoe jouw niche scoort op het gebied van trends? Check dan zeker Google Trends of draai via de Google Zoekwoordplanner een gemiddeld zoekvolume uit. Zo weet je zeker dat je hier geen verkeerde keuzes in maakt.

Tip 2. Creëer goede content

Als je jouw niche hebt gekozen, zorg dan voor goede content. Creëer het zelf: gebruik zo min mogelijk stockfoto’s (hoe moeilijk ook), schrijf je teksten zelf en maak eventueel filmpjes en video’s. Door relevante content te schrijven, die SEO proof is, wordt jouw website door de zoekmachines beter beoordeeld. Schrijf vooral ook regelmatig, zodat de zoekmachines het regelmatig voorbij zien komen. Wil je meer over SEO leren vanuit affiliate marketing oogpunt? Volg dan de Affiliateblogger Masterclass op vrijdag 2 juni.

Tip 3. Probeer verschillende (online) marketingkanalen uit

SEO en copywriting zijn belangrijke middelen om in te zetten om uiteindelijk jouw website via affiliate marketing tot een succes te maken. Maar er zijn nog meer (online) marketingkanalen die jouw website kunnen ondersteunen en versterken om uiteindelijk succesvoller te zijn in affiliate marketing.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan social media. Waar bevindt jouw doelgroep zich? Facebook, Twitter, Linkedin, Pinterest, Instagram: allemaal kanalen om nieuwe bezoekers vandaan te halen en die jouw website goed ondersteunen. Maar denk ook aan e-mailmarketing. Heeft jouw doelgroep interesse in een nieuwsbrief? Start hier dan zeker mee, vanuit de nieuwsbrief kun je namelijk rechtstreeks sturen op conversies.

Een ander interessant marketingkanaal is offline marketing. Praat over je website, deel kennis of inspiratie met mensen op onder andere feestjes en krijg via deze weg nieuwe bezoekers.

Tip 4. Weet wat je kan en mag op jouw website

Wist je dat ieder affiliate programma zijn eigen voorwaarden heeft, los van die van de algemene voorwaarden van het affiliate netwerk? Zo mag je bijvoorbeeld wel of niet adverteren via zoekmachines, wel of geen social media inzetten, wel of niet een nieuwsbrief uitsturen over dit bedrijf. Door dit goed in kaart te brengen voor jezelf, kom je niet voor verrassingen te staan.

Veel succes met jouw kickstart in affiliate marketing!

 

Afbeelding copyright: © Panya99 via Fotolia

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Plaats een reactie