Is affiliate marketing iets voor mij als adverteerder?

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.0.74″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Affiliate marketing is een online marketing kanaal die je op no cure, no pay basis extra omzet kan opleveren. Klinkt interessant, toch? Voor een webshop klinkt het als een onmisbaar online marketing kanaal die weinig risico’s met zich mee brengt. Maar misschien klinkt het ook wel te mooi om waar te zijn. Waar zit dat addertje onder het gras?!

Het addertje onder het gras

Verrassing: er is geen addertje onder het gras, wel een maar. Affiliate marketing kan in de praktijk toch meer haken en ogen hebben dan je initieel had gedacht. Er zijn een aantal richtlijnen die je kunt volgen als adverteerder om zeker te weten dat je affiliate marketing op het moment inzet dat het voor jou het interessantste is.

Daarnaast hangt het succes van het kanaal mede samen met jouw verwachtingen en doelstellingen voor affiliate marketing. Het kost tijd, energie en resources om het kanaal goed in te zetten. Ben je bereid om dit ter beschikking te stellen? En hoeveel hiervan dan?

Doe grondig onderzoek

Weet je of jouw concurrenten affiliate marketing inzetten? En hoeveel geschikte publishers er zijn voor jouw affiliate programma? Voordat je start en binnen no timeweer stopt met affiliate marketing omdat het toch niet bij jouw webshop blijkt te passen, kun je beter goed onderzoek doen naar wat je zelf wilt voor jouw programma en wat er daadwerkelijk beschikbaar is binnen de markt. 

Hoe meer eisen je hebt aan publisher samenwerkingen, hoe minder publishers er over kunnen blijven. Als je een niche webshop hebt, en je wilt enkel samenwerken met kwalitatieve publishers van een specifiek type, dan kan het zijn dat er hier niet meer dan een spreekwoordelijk handje vol van zijn. Ben je ook bereid om met kortingscode en cashback websites samen te werken, dan breid je het publisher bestand al meteen uit. 

Er is geen goed of fout

Houd altijd in gedachten dat er geen goed of fout is. Als affiliate marketing niets voor jou blijkt te zijn, is dat niet erg. Wees blij dat je dit vooraf wist en niet nadat je al een programma hebt opgezet. Op dat moment heeft het je namelijk nog meer gekost dan enkel het onderzoek, het vaststellen van je verwachtingen en doelstellingen en het bepalen of je voldoet aan de richtlijnen. 

 

Afbeelding copyright: © Asnida Marwani via 123RF.com

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Plaats een reactie