Affiliate netwerken

Affiliate netwerken in Nederland

Een systeem waar je jouw affiliate campagne(s) in kan draaien, waarbij publishers die aangesloten zitten bij het betreffende netwerk zich kunnen aanmelden voor jouw campagne. Of juist het systeem waar je als publisher de adverteerders kan vinden waar jij naar op zoek bent. In beide gevallen heb je het over het affiliate netwerk. Je kan je zowel als adverteerder als publisher aanmelden bij één of meerdere netwerken. Kies vooral één of meerdere netwerken die aansluiten bij wat jij wil bereiken met affiliate marketing. Snappen zij jouw visie? Vind je in het netwerk de juiste publishers of de juiste affiliate campagnes?

Er zijn netwerken met bepaalde expertises, netwerken die in een branche gespecialiseerd zijn. En door je aan te sluiten bij de juiste netwerken vind je de publishers die het beste aansluiten bij jouw organisatie. Ook heb je het voordeel als adverteerder dat indien er bij een netwerk meerdere adverteerders aangesloten zijn uit één specifieke branche zich de juiste publishers er ook bevinden. Dat maakt tegelijkertijd ook weer een voordeel voor de publisher: zoveel mogelijk branche gerelateerde adverteerders op één plek.

Daarnaast kun je er als adverteerder ook voor kiezen om een eigen netwerk te beginnen, zodat je alles inhouse zelf regelt en geen extra commissies afdraagt aan het gebruikelijke affiliate netwerk. Let wel dat je hier genoeg mankracht voor in huis hebt en je merk hier groot genoeg voor is. Je eigen netwerk onderhouden kost tijd en hiermee kom je niet weg met een parttime affiliate marketeer. Als je merk te klein is, is er een redelijke kans aanwezig dat publisher niet de moeite nemen om zich alweer bij een extra netwerk aan te melden.

Om de juiste keuze te maken voor een netwerk help ik je graag op weg. Hieronder licht ik een aantal netwerken uit waar je zeker eens naar zou moeten kijken. Als je een netwerk mist, laat het mij dan zeker weten via een reactie onder dit bericht.

affiliatewindow

Affiliate Window

Affiliate Window is onderdeel van de Zanox Group. Dit wereldwijde performance marketing netwerk gelooft in vijf punten: service, ethiek, technologie, performance en innovatie. Mede door deel uit te maken van de Zanox Group heeft Affiliate Window 13 kantoren wereldwijd, waardoor een global strategie uitrollen goed kan. Affiliate Window kent meer dan 2100 adverteerders en meer dan 75.000 publishers. 

Let op: sinds 2017 is Affiliate Window met zanox gefuseerd tot Awin.


Lees hier meer over Affiliate Window

affilinet

Affilinet, the art of performance marketing. Dit netwerk gelooft erin dat je met gevoel en verstand verder komt, maar bovenal dat efficiënte en professionele performance marketing een kunst is. Dit laat Affilinet blijken via hun technologie, creativiteit en veiligheid, maar ook hun internationale karakter. Met kantoren in Nederland, België, Engeland, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland, meer dan 700.000 publishers en meer dan 2500 adverteerders kun je Affilinet een Europese of nationale strategie toevertrouwen.


Lees hier meer over affilinet


amazon affiliate

Amazonassociates

Amazonassociates is het eigen affiliate netwerk van de steeds populairder wordende Amazon.com. Met meer dan een miljoen producten die je kan promoten, past er altijd iets bij jouw website. Alle soorten publishers kunnen aan de slag via Amazonassociates na goedkeuring, en gebruik maken van de goede conversieratio’s, sterke vergoedingen en handige tools. 


Lees hier meer over Amazonassociates

Awin

Awin, het voormalige zanox en Affiliate Window dat in 2017 samen verder is gegaan onder een naam, ondersteunt meer dan 4.300 internationale adverteerders op het gebied van affiliate marketing. Awin focust zich op drie doelen. Allereerst het opbouwen van succesvolle relaties tussen publishers en adverteerders, die de basis zijn voor goed affiliate marketing. Daarnaast deze publishers en adverteerders ondersteunen met tools en diensten die betrouwbaar en innovaties zijn zodat zij nog succesvoller kunnen zijn op een performance basis. Tot slot gaat Awin voor vertrouwen, transparantie en een kwalitatief netwerk. Met vestigingen in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Spanje, Italië, Zweden, Nederland, Polen, Zwitserland, de Verenigde Staten en Brazilië is Awin een netwerk die jouw campagne in verschillende landen goed kan wegzetten.


Lees hier meer over Awin

Awin
basebuilder

Basebuilder

Basebuilder, het voormalige Clansman, levert marketingoplossingen op het gebied van CRM, loyality en research. Vooral op het gebied van leadgeneratie kan Basebuilder interessant zijn binnen affiliate marketing. Door campagnes via landingspagina’s en e-mails kan Basebuilder nieuwe leads genereren. Basebuilder gelooft dat effectieve marketing wetenschap is en dat resultaten gemeten moeten worden.


Lees hier meer over Basebuilder

Bol.com Partnerprogramma

Bol.com heeft zijn eigen Partnerprogramma die niet alleen voor dit programma maar voor de affiliate markt meerwaarde bied. Nog voor je jouw account aanmaakt en wacht op goedkeuring van Bol.com om te starten met promoten, kun je al veel informatie vinden over de commissies, promotiematerialen en rapportages. Maar ook over de huisstijl van Bol.com. Na het aanmelden doet Bol.com alles binnen haar mogelijkheden om je verder te helpen dan alleen een affiliate platform bieden. Via nieuwsbrieven, evenementen en andere communicatiemiddelen geven de affiliate experts bij Bol.com tips en tricks om jouw promotie nog verder te optimaliseren. 


Lees hier meer over het Bol.com Partnerprogramma

bol.com affiliate
cj affiliate

CJ Affiliate by Conversant

CJ Affiliate is een sterk internationaal netwerk die jouw organisatie kan ondersteunen bij een global, wereldwijde strategie. Op het platform kun je rapportages uitdraaien in verschillende talen en valuta’s, wat het delen van de rapportages intern makkelijker maakt. Met hun ervaring in de markt (sinds 1998) hebben ze een duidelijke en overzichtelijke toolbox voor zowel adverteerders als publishers. Handige, overzichtelijke tools die een campagne of samenwerking verder kunnen brengen. Bijvoorbeeld app engagement en affiliate customer insights.


Lees hier meer over CJ Affiliate by Conversant

Daisycon

Het realiseren van de online marketingdoelstellingen van adverteerders. Dankzij een sterk netwerk van publishers kan Daisycon hierbij ondersteunen, door het maximaliseren van inkomsten uit e-mailbestanden en websites. Met een focus op de landen Nederland, België, Duitsland en Frankrijk, maar met activiteit in heel Europa, is erbij Daisycon kennis aanwezig die ervoor zorgt dat jouw nationale, of internationale (maar binnen dit continent) campagne optimaal draait.


Lees hier meer over Daisycon

daisycon
familyblend

Familyblend

Familiyblend, voorheen Affiliate4you, is een netwerk in een niche markt. Dit netwerk zorgt namelijk voor de juiste mediamix gericht op jonge gezinnen. Hier vind je dus ook de adverteerders en publishers die hierop aansluiten. De waarden van Familyblend zijn: ambitieus, creatief en vernieuwend, resultaat geeft een kick, met passie, eerlijk en oprecht, verrassen op service en samen. En het mooie van Familyblend is dat vanaf het eerste moment dit al blijkt. Na het aanmelden als publisher krijg je namelijk altijd een persoonlijk telefoontje! 


Lees hier meer over Familyblend

Karabanga

Karabanga is een affiliate publisher netwerk, met wereldwijd CPM, CPC, CPL en CPA campagnes gericht op display e-mailmarketing en social media. Daarnaast focust Karabanga zich ook op leadgeneratie campagnes voor zowel bedrijven als toerismebureaus. Karabanga valt onder Fruzzel, een mediabureau met focus op e-mailmarketing en display marketing. Zowel Karabanga als Fruzzel vinden het belangrijk om regelmatig persoonlijk contact te hebben en informatie te delen met elkaar zodat de campagnes nog beter ingezet kunnen worden. 


Lees hier meer over Karabanga

karabanga
performance horizon

Performance Horizon

Ga je voor je eigen netwerk? Dan is Performance Horizon mogelijk een goede match. Performance Horizon biedt SaaS solutions voor digital partner marketing. Klinkt ingewikkeld, maar komt eigenlijk neer op dat je via Performance Horizon jouw merk een eigen affiliate platform geeft, zodat je zelf alles in huis neemt met betrekking tot acquisitie, accountmanagement, tracking, genereren van resultaten en nog veel meer. Performance Horizon heeft meer dan 155.000 marketing partners in meer dan 170 landen, en heeft kantoren in Amerika, Engeland, Japan en Australië. 


Lees hier meer over Performance Horizon

TradeTracker

TradeTracker is een internationaal netwerk met in 19 landen kantoren, die zich richt op een aantal pijlers. Gemak is een belangrijk punt voor TradeTracker: het netwerk moet makkelijk in gebruik zijn, maar ook makkelijk op te zetten zijn. Daarnaast is support en transparantie belangrijk, maar ook het wereldwijde bereik en de wereldwijde mogelijkheden. Door het TradeTracker team te focussen op deze punten, zijn er tal van opties voor zowel publishers als adverteerders om affiliate marketing via dit netwerk goed in te zetten. 


Lees hier meer over TradeTracker

tradetracker
tradedoubler

Tradedoubler

Tradedoubler is een bekend affiliate netwerk, die verder gaat dan het alleen runnen van campagnes voor adverteerders en het mogelijk maken van promotie voor publishers. Tradedoubler focust zich op performance tools die extra data inzichten bieden voor affiliate marketeers, maar ook bijvoorbeeld online marketing managers.


Lees hier meer over Tradedoubler

wehkamp partnerprogramma

Wehkamp heeft een eigen affiliate programma, met een handige webpagina op hun eigen website. Nog voordat je jouw publisher website aanmeld bij Wehkamp, krijg je op hun webpagina al veel inzichten in bijvoorbeeld de commissiestructuren per verschillende productgroep, hoe het werkt met promotiematerialen en hoe je jouw website aanmeld. 


Lees hier meer over het wehkamp partnerprogramma

wehkamp affiliates
wuzzon

Wuzzon

Wuzzon is eigenlijk geen netwerk maar een full service performance marketing bureau. En toch past Wuzzon perfect in dit rijtje thuis. Het bureau is gespecialiseerd in leadgeneratie campagnes voor consumentenmerken, waarbij de campagnes altijd creatief en performance based zijn. Aan een campagne, die vaak actiematig is, kunnen verschillende doelen hangen, waaronder het genereren van zoveel mogelijk bezoekers, leads, calls en sales. Meer nieuwsbrief aanmeldingen, een co-sponsor/co-registratie of een dedicated- campagne, meer Facebook likes of meer inbound calls, bij Wuzzon is het allemaal mogelijk. Bij Wuzzon wordt er persoonlijk gekeken naar de behoefte van de adverteerder, waarbij naast de juiste campagnekeuze ook de juiste passende keuze wordt gemaakt voor publishers. Het streven van dit bureau is namelijk dat alle partijen er blij van worden. 


Lees hier meer over Wuzzon

iMailo Affiliate

iMailo is begonnen als publisher, met het gratis weggeven van producten snel uitgegroeid tot een partij met een bereik van meer dan 3 miljoen Nederlandse adressen. Hierdoor kwamen er steeds meer samenwerkingen met grote adverteerders, om deze nog meer bereik te kunnen geven kwam hieruit iMailo Affiliate. Inmiddels heeft iMailo zelf geen emailbestanden meer en is het 100% netwerk, vooral gericht op CPL en CPA campagnes.

Omdat iMailo zelf weet hoe het is om publisher te zijn, weten zij welke factoren storend zijn voor vele publishers. Dus geen minimale uitbetaling, 2x per maand betaald, snelle keuringen en korte lijntjes met jouw persoonlijke account manager.

Inmiddels actief in meer dan 30 verschillende landen, meer dan 500 campagnes. Enkele Nederlandse adverteerders zijn o.a. Yarden, Eneco, Schoonenberg, Reaal en Marley Spoon.


Lees hier meer over iMailo Affiliate

imailo affiliate

adtraction

Adtraction

Adtraction is een internationaal affiliate netwerk, actief in het grootste deel van Europa met meer dan 1000 campagnes. Ook staat Adtraction op nummer 528 in de lijst van 1000 snelst groeiende bedrijven in Europa.

Met een focus op transparantie, service en gebruiksvriendelijkheid helpt Adtraction je jouw campagne op te zetten, en te laten groeien. Zowel als adverteerder als publisher krijg je toegang tot het zelf gecreëerde platform en alle informatie rondom jouw campagne of website.


Lees hier meer over Adtraction