Adtraction

Internationaal affiliate netwerk Adtraction zorgt voor een connectie tussen webshops, ofwel adverteerders, die hun producten gepromoot willen hebben en websites, ofwel publishers, die graag deze producten op commissiebasis promoten. 

Ontstaan en ontwikkeling

Het affiliate netwerk Adtraction is in 2007 geleden begonnen in Zweden, met livegang in 2009. Het idee voor Adtraction is ontstaan doordat een van de founders zelf een affiliate was en zijn ervaringen met de markt destijds. In zijn ervaring kon de rol van het affiliate netwerk nog beter ingevuld worden en zo is hij samen met 4 compagnons Adtraction gestart.

Na een succesvolle opzet in Zweden, is er op zijn Zweeds volgens het Ikea model uitgebreid naar andere landen. In 2012 werd het eerste kantoor geopend in Finland. Daarna werden er kantoren geopend in Noorwegen, Polen en Denemarken. 

Ondertussen (in 2018) is Adtraction marktleider in Zweden, en actief in 9 landen, met ongeveer 50 medewerkers en 6 kantoren. Je vindt Adtraction terug in Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, Nederland, Spanje, Polen, Tsjechië en Duitsland.

Visie en focus

De focus van Adtraction heeft vanaf het begin gelegen op drie pijlers: transparantie, support en performance. Het affiliate netwerk wilt zich dan ook graag onderscheiden op deze drie pijlers. Het starten van een affiliate programma is helemaal gratis, er zijn geen (verborgen) opstartkosten of maandelijkse kosten.

Het team van Adtraction staat altijd voor je klaar om je te helpen. Je hebt als adverteerder of publisher een eigen account in het platform om zelf je programma(‘s) te kunnen monitoren. Jouw accountmanager deelt informatie met je om zo meer uit je programma of activiteiten te halen. Sterke punten, minder sterke punten en mogelijkheden kunnen aangekaart worden door jouw accountmanager. Groot of klein, er wordt net zoveel tijd aan je besteed. Deze aanpak leidt volgens Adtraction bijna altijd tot het gewenste resultaat.

Ook helpt je accountmanager bij het inrichten en runnen van je adverteerders programma. Zo kan de accountmanager jouw promotiematerialen en acties uploaden als je hier zelf geen tijd voor hebt. Door deze support te leveren wordt er samen gestreefd naar het optimale affiliate programma.

Samenwerken

Wil jij de samenwerking als adverteerder of publisher aangaan met dit affiliate netwerk? Op de website van Adtraction vind je nog meer informatie en mogelijkheden, maar kun je ook jouw account aanmaken.