Awin

Awin

Affiliate netwerk Awin, voormalig zanox en Affiliate Window, richt zich op performance marketing en is niet alleen Nederlands maar ook Europees marktleider.

Awin streeft naar voor haar drie belangrijke pijlers. Ze streeft naar het opbouwen van succeslvolle relaties tussen publishers en adverteerders. Daarnaast streeft ze naar vertrouwen, transparantie en een kwalitatief netwerk. Het affiliate netwerk streeft naar het ondersteunen van publishers en adverteerders met betrouwbare en innovatieve tools en diensten, zodat deze publishers en adverteerders nog succesvoller kunnen zijn binnen de performance marketing.

Ontstaan en ontwikkeling
zanox is in Duitsland gestart in het jaar 2000 door Heiko Rauch, Jens Hewald en Thomas Hessler. In het eerste jaar werden de eerste zanox producten gelanceerd, werden de eerste strategische klanten aangetrokken en werd er al break even gedraaid. In 2006 is het Nederlandse kantoor geopend in Amsterdam en werd eprofessional GmbH overgenomen. In de jaren hiervoor werden er al kantoren geopend in Spanje, Engeland, Italië en Amerika.

In 2010 fuseerden zanox en Affiliate Window onder de paraplu van de zanox group. In dit jaar bereikte het affiliate netwerk ook voor het eerst 330 adverteerders. In het jaar erna nam zanox M4N over en lanceerde ze de zanox marketplace.

Hedendaags heeft ze meer dan 4300 adverteerders en heeft ze vestgingen over de hele wereld met meer dan 700 werknemers: Duitsland, Engeland, Frankrijk, Spanje, Italië, Zweden, Nederland, Polen, Zwitserland, Brazilië en de Verenigde Staten. Het affiliate netwerk is tegenwoordig onderdeel van Axel Springer SE (52,5%) en van Swisscom Switzerland Ltd (47,5%).

In 2017 fuseerden Affiliate Window en zanox onder een naam: Awin.

Innovatie
Het affiliate netwerk streeft naar innovatie en ziet dit als succes ingrediënt. De ontwikkeling is gericht op performance based marketing en innovatie is hierbinnen een erg belangrijke pijler. Het affiliate netwerk heeft niet alleen haar eigen interface, waarin affiliate marketing campagnes gerund kunnen worden maar richt zich ook op mobile advertising en heeft haar eigen zanox Web Services en zanox Application Store.

Samenwerken
Wil jij de samenwerking als adverteerder of publisher aangaan met dit netwerk? Op de website van Awin vind je nog meer informatie en mogelijkheden, maar kun je ook jouw account aanmaken.