Affiliate Sales Rally bij ao.nl in augustus

Om het affiliate programma een boost te geven en intensiever met haar partners samen te werken, organiseert ao.nl gedurende de complete maand augustus een Sales Rally. De tracking van de rally volgt via het in-house affiliate programma bij Partnerize. Deelnemen kunnen alle affiliates, die via Partnerize voor het AO affiliate programma zijn aangemeld – of zich hier nog voor aanmelden. Alle deelnemende affiliates wacht een commissie-verhoging van 1% gedurende de hele maand augustus! En op de producten die AO verkoopt kan dit flink oplopen in commissie!

Wat is AO en wat doen ze?

Wellicht ken je ze al, wellicht ook niet. Misschien heb je wel eens met ze samengewerkt, of zelfs jouw nieuwe wasmachine, koelkast of stofzuiger bij ze besteld. Ao.nl is de relatief nieuwe webshop voor huishoudelijke apparatuur en elektronica van vele bekende merken.

AO is van oorsprong een Engels bedrijf. Sinds 2001 bestaat ao.com en een aantal jaar geleden hebben zij het bereikt om marktleider te worden in de UK. Wat is de succes formule? Die is heel simpel. Bij AO wordt er alles gedaan om het de klant zo makkelijk mogelijk te maken. Dit begint bij een duidelijke website en een eenvoudig bestelproces. Mis je informatie op de website, dan staat het contactcenter klaar om je te adviseren in de productkeuze. Na het maken van de keuze en het bestellen van het appraat, dan wacht de klant een snelle, gratis levering op de gekozen dag.

De communicatie is strak en duidelijk. Naast de bevestiging per mail, ontvangt de klant op de dag van levering een sms met de verwachte levertijd, en wordt de klant ongeveer 30 minuten van te voren gebeld door de bezorgers dat zij onderweg zijn. Zodra de bezorgers zijn aangekomen, hoeft de klant niets te doen behalve de deur te openen. De vriendelijke bezorgers zetten het apparaat neer waar gewenst is, pakken hem het uit en controleren op beschadigingen. Indien gewenst installeren ze het apparaat of bouwen deze zelfs voor de klant in. Zodra alles naar wens is, gaan zij er samen met het verpakkingsmateriaal en eventuele oude apparaat weer vandoor. Mocht het product toch niet naar wens blijken te zijn, dan is er 30 dagen de tijd om het product terug te geven, alles zonder problemen en zonder extra kosten!

Waarom affiliate partner worden van AO?

Nu weet jij waarom jouw bezoekers hun nieuwe apparaat bij AO moet bestellen en welke informatie je hen op via jouw affiliate website mee kunt geven, maar nog niet waarom het voor jou als affiliate interessant is om partner te worden. Buiten het enorme assortiment en de bovengemiddelde klantenservice (Kieskeurig review score: 9!), zijn er nog een aantal redenen:

1. AO heeft een extreem brede doelgroep. Van student tot huisvrouw en van jong paar tot familie met kinderen, iedereen met een huishouden valt in de doelgroep.
2. Een aantrekkelijke commissie vergoeding met bonus systeem en mogelijkheden tot exclusieve afspraken.
3. Een onder het gemiddelde liggende retour quota.
4. Een hoge bestelwaarde van gemiddeld € 350,-.

Als klap op de vuurpijl is er dan nu ook de Sales Rally. Met een commissie-verhoging voor alle deelnemende affiliates en aantrekkelijke prijzen voor de winnaars uit 3 verschillende segmenten, is er nu geen reden meer om je niet op AO te focussen.

Om alle affiliates te kunnen laten meedoen en iedereen een kans te geven om te winnen, is de rally in 3 delen opgesplitst: de top affiliate partners, de actieve affiliate partners en de in-actieve of nieuwe affiliates.

Top affiliate partners

Heb je in juli meer dan 10 sales gegenereerd? Dan doe je automatisch aan deze rally mee! De partner die procentueel gezien de grootste groei t.o.v. juli genereerd, wint!
De prijs:
€ 250 bonus + verlenging van de 1% CPA-verhoging in september & oktober

Actieve affiliate partners

Heb je in juli 1 – 10 sales gegenereerd? Doe dan mee! De 3 affiliates die in de maand augustus de meeste conversies genereren (min. 5), winnen!
De prijzen:
Plaats 1: € 150 bonus + verlenging van de 1% CPA-verhoging in september & oktober
Plaats 2: € 100 bonus
Plaats 3: € 50 bonus

In-actieve of nieuwe affiliates

Heb jij in dit jaar nog geen omzet gegenereerd of zelfs nog nooit met AO gewerkt? Geen probleem! Meld je aan voor het programma indien je dit nog niet hebt gedaan, en doe mee! De affiliate die in de maand augustus de meeste conversies genereerd (min. 5), wint!
De prijs:
€ 150 Bonus + verlenging van de 1% CPA-verhoging in september & oktober

Tevens word er onder alle deelnemende affiliates, met tenminste 10 sales in augustus, ook nog een 55’’ TV verloot!
Alle informatie met betrekking tot het AO affiliate programma én de voorwaarden voor de aankomende Sales Rally vind je op de affiliate pagina op de AO website.

Jij doet toch ook mee met de AO Rally? Ik ga vanuit We Love Webshops sowieso meedoen. Heel veel succes met de rally! Moge de beste affiliate in de betreffende categorie winnen!

Plaats een reactie