Affiliateblogger Woordenboek: wat is een Adverteerder?

Een adverteerder is een organisatie die online producten of diensten verkoopt, of leads wilt verkrijgen, en die een affiliate programma heeft bij een affiliate netwerk.

Door het vakjargon binnen affiliate marketing zijn er ook synoniemen ontstaan. Adverteerder is een synoniem van de term ‘Merchant’.

Wat wordt er vaker gebruikt? Adverteerder of Merchant?

Ondanks dat het een eigen voorkeur betreft of er ‘Adverteerder’ of ‘Merchant’ wordt gebruikt, wordt er vaker naar een webshop gerefereerd als ‘Adverteerder’. Een enkele keer kun je dus tijdens een gesprek het begrip ‘Merchant’ horen vallen, maar bovenal zal je het begrip tegenkomen bij enkele affiliate netwerken.

Heb je een voorbeeld van een adverteerder?

Als je je als publisher hebt aangemeld bij een of meerdere affiliate netwerken, dan kun je jouw website vervolgens aanmelden voor verschillende affiliate programma’s. De organisaties aan wie deze affiliate programma’s toebehoren zijn Adverteerders, ofwel Merchants. Voorbeelden van adverteerders zijn:

• De Bijenkorf
• VakantieVeilingen
• Heineken Merchandise Store
• DEEN Supermarkten
• Media Markt
• Drukzo

Welk woord kan ik het beste gebruiken?

Zoals eerder aangegeven betreft dit een persoonlijke voorkeur. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van het gebruik van deze begrippen en dat je er niet door in de war raakt. Of je uiteindelijk ‘Adverteerder’ of ‘Merchant’ gebruikt, is volledig aan jou. De meeste affiliate professionals gebruiken het begrip ‘Adverteerder’.