Affiliateblogger woordenboek: wat is een fixed fee?

Sommige adverteerders hebben extra budget voor het affiliate marketing kanaal of het affiliate marketing budget gaat niet op aan alle commissies die uitgekeerd worden. Dan blijft er een stukje budget over om extra exposure mee in te kopen. Deze extra exposure kan in de vorm zijn van een exclusieve nieuwsbrief, maar ook in de vorm van het boosten van producten binnen een vergelijker of het laten schrijven van een blogpost. Het geld dat hierin wordt gestoken heet een ‘Fixed Fee’.

Een ‘Fixed Fee’ is een zogenoemd vast bedrag dat binnen affiliate marketing gebruikt kan worden om extra exposure af te nemen bij een publisher.

Hoe krijg ik een Fixed Fee uitbetaald?

Een ‘Fixed Fee’ kun je op twee manieren uitbetaald krijgen. De eerste optie is dat de publisher een losse factuur stuurt naar het affiliate team van de adverteerder. De factuur gaat mee in de reguliere facturenstroom en het bedrag wordt door de financiële afdeling uitgekeerd op het meegegeven rekeningnummer.

De tweede optie is dat het bedrag wordt ingeschoten in het affiliate programma als zogenoemde Bonus Payment. Het wordt op deze manier letterlijk een bonus dat je als publisher krijgt als je iets extra’s doet voor een adverteerder. Deze Bonus Payment kent het proces van het uitkeren van commissie, nadat de adverteerder deze heeft toegekend aan de publisher.

Zitten er voordelen aan deze manieren van uitbetalen?

Aan beide opties zit een voordeel. Het voordeel van het uitsturen van een factuur is voor de adverteerder dat ze geen netwerk commissie betalen aan het affiliate netwerk. Normaliter betalen zij dit wel als ze een extra bedrag inschieten. Het voordeel van het inschieten van de Bonus Payment is dat alles op één plek geadministreerd wordt, en dat je als publisher en adverteerder niet afhankelijk bent van de financiële afdeling. Het blijft plaats vinden in de driehoek van affiliate marketing (adverteerder – affiliate netwerk – publisher).