Awin investeert €35 miljoen in Accelerated Payments om publishers sneller uit te betalen

Op dinsdag 4 juli bracht Awin het grote nieuws naar buiten: het affiliate netwerk heeft €35 miljoen geïnvesteerd om Accelerated Payments te introduceren. Accelerated Payments is het wereldwijde initiatief om publishers sneller uit te betalen. Het is gelanceerd in oktober in de Benelux als Speed Payment. Het doel? De uitbetalingstermijn verkorten voor alle publishers binnen iedere markt.

Met de implementatie van Accelerated Payments zijn we vorig jaar gestart in de Benelux en met succes kunnen we nu wel zeggen. In Nederland zijn de resultaten zeer positief, zo zien we een stijging van 11% in de publishertevredenheid en een stijging van gemiddeld 20% in het uitbetalen van onze publishers in de maanden dat Accelerated Payments live stond. Mede door deze resultaten is de implementatie van Accelerated Payments internationaal uitgerold zodat het nu beschikbaar is voor al onze (global)publishers. – Lauri Koop, Managing Director Awin Benelux

Deze resultaten zijn natuurlijk fantastisch. De premium betalingsvoorwaarden die Accelerated Payments mogelijk maakt worden gekenmerkt door de woorden: bewust, snel en consistent. Als onderdeel van deze uitbreiding zullen adverteerders met Speed Payment een kenmerk krijgen wat bekend zal staan als ‘Bied Accelerated Payments aan’.

Hoe werkt het?

Bij het genereren van een verkoop, krijgt de commissie normaal gesproken de status ‘open/pending’. Het behoudt deze status zolang de transactie niet beoordeeld en gevalideerd is door de adverteerder. Na goedkeuring moet de publisher wachten tot de adverteerder zijn factuur heeft ontvangen en aan Awin heeft betaald.

Dankzij Accelerated Payments krijgen publishers de commissie van goedgekeurde transacties onmiddellijk uitbetaald, ongeacht of de adverteerder zijn factuur heeft betaald.

Accelerated Payments is voor alle publishers binnen het netwerk beschikbaar. Om het voor iedere publisher inzichtelijk te maken welke adverteerders Accelerated Payments mogelijk maken, zullen deze adverteerders middels een logo herkenbaar worden gemaakt. Dit logo zal terug te zien zijn in de nieuwsbrief. In het platform wordt er een groen licht meegegeven onder ‘Payment Status’.

Awin netwerk

Snellere en consistente betalingen geven publishers een betrouwbaar inkomen die ze terug kunnen investeren in hun bedrijf, waardoor hun prestaties en ontwikkelingen worden versneld. Voor Awin zijn publishers belangrijke partners. Daarom streven we ernaar om hun groei te bevorderen en een positieve impact te geven waar mogelijk. Deze overtuiging draagt bij aan het besluit van ons netwerk om een belangrijke investering te doen, zodat we commissies op wereldwijd niveau vooruit kunnen betalen aan publisher. Het uitbreiden van de service naar alle markten brengt ons netwerk en onze diensten samen. Dit zorgt ervoor dat een service die succesvol is op één markt, op alle markten beschikbaar wordt. – Jasper Mulder, Global Head of Publishers

Plaats een reactie