Awin en Affilinet fuseren tot één bedrijf

De moederorganisaties Axel Springer (Awin) en United Internet (affilinet) hebben vandaag laten weten dat ze deze affiliate netwerken strategisch samenvoegen. Het doel? Een wereldwijd affiliate netwerk.

Per vandaag is de fusie officieel en zal de opname van affilinet in Awin in Q4 volledig afgerond worden.

De organisatie

Affilinet zal worden opgenomen in de Awin organisatie en het hoofdkantoor van het bedrijf zal gevestigd zijn in Berlijn onder leiding van Awin CEO Mark Walters.

Zodra de transactie is afgerond zal Axel Springer, na goedkeuring van de mededingingsautoriteiten, 80% van het bedrijf bezitten. United Internet krijgt de overige 20%. Hierdoor kan affilinet opgenomen worden in de Awin organisatie.
Voor deze transactie zal Axel Springer alle Awin AG aandelen – die momenteel in bezit zijn van Swisscom (47,5 procent) – overnemen middels een optieovereenkomst.

Dit is een spannende tijd voor zowel onze beide organisaties als de gehele industrie. Affiliate marketing trekt een hele nieuwe golf van publishers uit sociale en traditionele media die het kanaal helpen groeien. Het bundelen van de krachten met affilinet zal ons in staat stellen de industrie van de toekomst voor al onze partners te vormen. – Mark Walters, CEO Awin

Met de fusie tussen Awin en affilinet kan de positie van Awin als Europees marktleider verder versterkt worden, waardoor extra middelen en investeringen voor zijn internationale ambities mogelijk worden gemaakt.

Beide netwerken behoren al decennia lang tot de top 5 van de Benelux en zijn experts in de markt. Het bundelen van de krachten zal de industrie in de Benelux dan ook zeker ten goede komen. De fusie zorgt niet alleen voor een flinke expansie van het netwerk en meer mogelijkheden internationaal, maar ook voor een completer lokaal portfolio en nog meer kwaliteit, service en innovatie. – Lauri Koop, Managing Director Awin Benelux

De groei van Awin

Awin timmert hard aan de weg om haar netwerk steeds groter te maken. De fusie met Affiliate Window staat nog vers in ons geheugen, zo ook de acquisitie van ShareASale om groei in Amerika te stimuleren. Ook gaat Awin regelmatig nieuwe partnerships aan, waaronder onlangs met Commission Factory voor de Australische markt.

Op dit moment wordt het nieuwe Awin platform nog wereldwijd uitgerold. Dit tezamen met de recente investering in influencer marketing zal Awin de aantrekkingskracht en het bereik van affiliate marketing uitbreiden.

Andres Wiele, President Marketing & Classified Ad Models, Axel Springer SE en Ralph Dommermuth, CEO van United Internet: “Met de fusie van affilinet en Awin bouwen we een van de meest toonaangevende affiliate netwerken ter wereld en leggen we tegelijkertijd de basis voor de beoogde beursnotering. – Andres Wiele, President Marketing & Classified Ad Models bij Axel Springer SE + Ralph Dommermuth, CEO United Internet.

Wat heeft deze fusering tot één organisatie voor impact op beide affiliate netwerken? De toekomst zal het leren. Als de mededigingsautoriteiten goedkeuring geven, wat 1 tot 3 maanden kan duren, zullen in ieder geval alle affilinet programma’s overgezet gaan worden naar het affiliate netwerk van Awin. De Familyblend programma’s die net zijn gemigreerd naar het affilinet netwerk of nog bezig zijn met migreren zullen dan naar alle waarschijnlijkheid opnieuw verhuist worden naar Awin.

Plaats een reactie