Awin & FamilyBlend sluiten strategisch partnership

[Persbericht]

Affiliate marketingnetwerken Awin en FamilyBlend hebben een uniek partnership gesloten, waarmee het de krachten bundelen om het segment Jonge gezinnen & supermarkten beter te bedienen.

Deze samenwerking kreeg ruimte door de overname van affilinet door netwerkgigant Awin. FamilyBlend was eind 2016 al een technische samenwerking aangegaan met affilinet, waarin het de technologie van het Duitse netwerk afnam en aanbood aan zijn klanten. Het was daarom vanzelfsprekend dat beide partijen met elkaar om tafel gingen om een nieuwe optimale samenwerking te construeren. Voorop bij de nieuwe samenwerking staat het zorgen voor synergie en het bieden van toegevoegde waarde.

We zijn verheugd met onze nieuwe partnership en we zijn ervan overtuigd dat we de markt iets extra’s kunnen bieden. Hoewel we al een tijd lang samen actief zijn op de markt heeft dat nooit gevoeld als hevige concurrentie. Er was altijd wederzijds respect voor hetgeen we deden.

 

Awin is dé internationale marktleider binnen affiliate marketing en FamilyBlend heeft adverteerders en publishers altijd een extra dimensie kunnen bieden in het segment van jonge gezinnen en supermarkten als het gaat om de combinatie van performance en branding. Nu gaan we deze krachten juist bundelen waardoor we gezamelijk de markt binnen dit segment naar het volgende niveau kunnen brengen.

 

– Jesse Le Grand, Client Services Director Awin

Voor Awin betekent deze samenwerking dat zij haar partners een breder aanbod kan aanbieden in het jonge gezinnen & supermarkten segment. Met de wereldwijde uitrol van zijn nieuwe platform en de recente investering in Influencer marketing zal Awin de aantrekkingskracht en het bereik van affiliate marketing uitbreiden, waarin het zijn grote netwerk van adverteerders en publishers innovatieve oplossingen en strategische begeleiding biedt.

Op zijn beurt is FamilyBlend in staat zijn huidige en toekomstige klanten niet alleen een betere technische oplossing te bieden wat uiteindelijk zal resulteren in een omzetimpuls, ook biedt FamilyBlend met deze samenwerking aan zijn klanten meer bereik, extra tools en betere service.

Performance marketing ontwikkelt zich in rap tempo als gevolg van technische innovaties, accountmanagement en schaalgrootte. Door deze samenwerking kan FamilyBlend zijn adverteerders en bijbehorende publishers in één keer vele technische en performance vernieuwingen aanbieden.

 

Deze samenwerking betekent niet dat FamilyBlend haar strategie verandert. Juist door deze samenwerking kunnen wij ons focussen op waar wij goed in zijn; meer omzetgroei, betere service en meer bereik genereren voor onze adverteerders. Zowel op performance als op branded content vlak.

 

– Rik van Elk, Directeur FamilyBlend

Met het bereiken van het partnership kan er een start gemaakt worden van het migreren van de FamilyBlend accounts naar het Awin platform en het samenvoegen van de publisherportfolio’s. Met de uitgebreide ervaring van Awin in het migreren van programma’s naar het nieuwe wereldwijde platform worden hier geen problemen mee verwacht en kunnen de partners van FamilyBlend hier binnenkort meer informatie over verwachten.

Plaats een reactie