Awin lanceert tweede editie van Het Awin Report

[Persbericht]

Vandaag lanceert affiliate marketingnetwerk Awin opnieuw een eerste handboek voor de affiliate marketingindustrie. Het Awin Report 2017/2018 toont de kracht van een kanaal dat alleen al in 2016 bijdroeg aan bijna 10% van de wereldwijde e-commerce en is de definitieve gids voor affiliate marketing.

Al meer dan 20 jaar ontwikkelt de affiliate industrie zich, zonder enig trompetgeschal, tot een essentieel onderdeel van de digitale mix van de moderne marketeer. Maar aangezien retailers wereldwijd naar schatting €13 miljard euro in deze sector investeren, verdient de industrie het om eens in de schijnwerpers te staan.

Het Awin Report staat vol met datarijke inzichten uit alle 13.000 retailers en 100.000 actieve publishers van Awin. Het geeft affiliate marketing het podium die het verdient en benadrukt de verscheidenheid van het kanaal in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië-Pacific.

Na de inaugurele publicatie van vorig jaar, bespreekt deze bijgewerkte editie voor 2018 de rol van affiliate marketing in de bredere digitale omgeving, rekening houdend met GDPR, de wereldwijde retail-evenementen van Black Friday en Singles Day, influencer marketing en de impact van het gebruik van mobile. Het biedt perspectieven van lokale experts uit de industrie die de verschillen tussen regio’s blootleggen, evenals casestudies met top retailers over hun succesvolle affiliate partnerships.

Dit alles en nog veel meer maakt het een ‘must-have’ gids voor marketeers van alle niveaus in een krachtig advertising kanaal.

Affiliate marketing heeft de kracht om elk bedrijf te laten groeien, of dat nu stapsgewijs is of in een nieuwe markt, zoals de 13.000 adverteerders in ons wereldwijde netwerk laten zien. Toch bestaan er ongerechtvaardigde percepties over het kanaal, waardoor het niet de erkenning en de waardering krijgt die het verdient. We hebben het Awin Report gemaakt om dergelijke aannames te ontmoedigen en marketeers een definitieve gids te geven over een kanaal dat het verdient om voorop te lopen in de digitale marketingmix. – Kevin Edwards, Global Client Strategy Director van Awin

Download hier jouw exemplaar van het Awin Report 2017/2018.

Plaats een reactie