De 5 voordelen van bedrukte relatiegeschenken

Het krijgen van een cadeau is altijd fijn. Of dit nu een nieuw koffiezetapparaat tijdens de kerst is of een gave reis voor een huwelijk, het went nooit. Toch betekenen ook kleinere geschenken soms meer dan je in eerste instantie zou denken. Wat te denken van bedrukte relatiegeschenken? Het lijkt een klein gebaar. Toch kan dit van grote invloed zijn op de relatie met partners of het werven van potentiële klanten. In dit artikel vertellen we je de 5 voordelen van bedrukte relatiegeschenken.

1. Een goede band met partners

Relatiegeschenken zijn er in allerlei soorten en maken. Zo kun je bijvoorbeeld t-shirts bedrukken of een lading pennen aan een klant geven. Ook mokken bedrukken of het uitdelen van keycord is een effectief en nuttig cadeau. Het gaat erom dat de band met partners goed is en vooral blijft. Een klein presentje kan hierin al een hoop betekenen. 

2. Lage kosten

Het laten bedrukken van geschenken is een effectieve manier voor het onderhouden van relaties. Daarnaast is het een zeer goedkope optie. Je kunt gemakkelijk honderden producten tegelijk bestellen, waarbij de prijs per stuk alsmaar lager wordt. Een gaaf uitje met klanten is leuk, maar kost vaak veel geld. Waarom zou je niet iets nuttigs en goedkoops geven dat mensen jarenlang kunnen gebruiken?

3. Nuttige producten

Het geven van een pen, mok of bijvoorbeeld een usb stick is nuttig. Het zijn namelijk producten die veel worden gebruikt. En dat voor jaren achter elkaar. Elke keer wanneer iemand bijvoorbeeld een pen gebruikt met jouw naam erop, zal deze naam hoe dan ook even door het hoofd van de gebruiker schieten. Een handige vorm van marketing, toch?

4. Betrokkenheid

Meedenken met een klant is belangrijk. Het laat zien dat je betrokken bent en helpt waar nodig. Het is zaak dat deze mensen jou of jouw bedrijf gaan waarderen en bij je terugkomen. Soms is het makkelijker mensen binnen te halen dan ze daadwerkelijk binnen te houden. Hierdoor is het goede gevoel noodzakelijk. Wanneer jij door middel van een relatiegeschenk laat zien dat je betrokken bent, is de kans groter dat ze lang bij jou blijven.

5. De lange houdbaarheid

Sommige relatiegeschenken gaan jaren mee. Bedenk dit goed als je bezig bent met het bedenken van een dergelijk geschenk. Een aantal producten worden eindeloos gebruikt. En het handige hieraan is dat je niet elk jaar opnieuw met spullen op de proppen hoeft te komen. Mensen blijven worden herinnerd aan producten, omdat jij ooit het besluit nam hen te voorzien van een handig presentje. Het klinkt misschien simpel, toch is dit precies hoe het gaat.

Het gevoel tussen jou en de klant

We kunnen wel stellen dat het geven van bedrukte relatiegeschenken nog steeds werkt. Het is goed voor de band tussen jou en een klant en heeft daarbij zeker een marketing gerelateerde waarde. In een tijd, waarin gevoel bij mensen alsmaar belangrijker wordt, is dit een erg nuttige manier waar je zeker gebruik van moet maken.

Plaats een reactie