Coolblue affiliate programma naar Performance Horizon

Coolblue is na Albert Heijn de volgende partij die over is naar Performance Horizon. Coolblue heeft hiermee voor het eerst een white label affiliate programma. Met deze stap heeft Coolblue haar eigen affiliate netwerk volledig in eigen beheer genomen. Door het affiliate netwerk in eigen beheer te nemen kunnen zij hun campagnes beter monitoren, sneller schakelen met affiliates door direct contact met ze op te nemen en krijgen ze de mogelijkheid om samen met de partners de resultaten te optimaliseren.

Marion Passchier van het Coolblue affiliate team:

“Doordat we nu persoonlijk en direct contact met onze affiliates hebben, kunnen we vragen, ideeën en samenwerkingsverzoeken veel sneller behandelen. Daarnaast zorgt de technologie van dit nieuwe programma voor meer flexibiliteit in commissies en promotiemateriaal en is het keuren van orders nu geautomatiseerd.”

Om een soepele overgang te garanderen blijft het huidige affiliate programma voor bestaande partners nog een periode actief.

Wil jij het affiliate programma van Coolblue ook promoten via Performance Horizon. Klik dan hier voor meer informatie.

2 gedachten over “Coolblue affiliate programma naar Performance Horizon”

 1. wat een lariekoek deze argumenten:
  kunnen zij hun campagnes beter monitoren,
  sneller schakelen met affiliates door direct contact met ze op te nemen en
  krijgen ze de mogelijkheid om samen met de partners de resultaten te optimaliseren.

  Als de online marketeers van coolblue de moeite zouden nemen zich te verdiepen in de statistieken en de mogelijkheden, als ze hun tickets en vragen sneller zouden beantwoorden en zelf ook actief en zinnig met publishers zouden communiceren, dan zouden ze niet naar een ander systeem over heoven te gaan.
  het ligt niet aan het systeem dat ze gebruiken, maar aan de mensen die aan de knoppen zitten.

  als publisher zit ik niet te wachten op weer een andere inlog, nog een losse facturatie run, weer slechte algemen tech. support en features die ik me net eigen heb gemaakt.

  Beantwoorden
  • Hi Hebert,

   Ik snap dat het voor jou minder fijn is om opnieuw een andere inlog te hebben met een losse facturatie. Gelukkig stappen wel steeds meer bedrijven over naar Performance Horizon, dus dan heb je meer programma’s ‘onder een dak’.

   Het is overigens wel zo dat je met een white label solution makkelijker zelf je contacten kan onderhouden. Een publiek netwerk zit er anders met zijn accountmanager regelmatig tussen. Dat kan een kracht zijn als je zelf minder tijd hebt voor affiliate marketing, maar als je er een team op hebt zitten en het graag zelf wilt doen dan is het lastiger schakelen. Er zal dan altijd een extra schakel zijn in de keten, terwijl het voor eenieder sneller kan.

   Ik weet zelf natuurlijk niet hoe Coolblue zijn campagne runt, maar het runnen van een eigen white label is in mijn ogen wel een stap vooruit 🙂 Ik hoop dat jij dit later mogelijk ook ervaart!

   Beantwoorden

Plaats een reactie