De juiste middelen voor de beste communicatie

Affiliate marketing is het online marketing kanaal waarmee je met communicatie het verschil kunt maken. Waar je bij veel andere online marketing kanalen, waaronder SEA en Display Advertising, ‘communiceert’ met een systeem, communiceer je binnen affiliate marketing met mensen. Bij SEA ben je heel zelfstandig aan het werk om advertenties live te zetten, je zet in het systeem wat je live wilt hebben en met een druk op de knop kan het live staan. Net zo gemakkelijk is een advertentie weer offline te halen. Binnen affiliate marketing werk je met mensen, je kent dus een zekere afhankelijkheid. Als adverteerder heb je geen invloed op de affiliate die de exposure live moet zetten, de affiliate bepaalt zelf wanneer en waar op de website dit zal gebeuren. Andersom geldt dit natuurlijk ook. Als affiliate wil je adverteerders mogelijk extra promoten en de kunst is om het voor elkaar te krijgen dat zij hiervoor met je in zee gaan. Het gaat dus om echte relaties en echte samenwerkingen. Engagement is hierbij belangrijk, maar ook de middelen die je hebt om samenwerkingen aan te gaan. Wat voor producten heb je hiervoor nodig? Wat moet je tot je beschikking hebben om in contact te komen met affiliates? Ik zet het voor je op een rij.

Meer weten over het inzetten van affiliate marketing? Volg één van de Affiliateblogger modules om meer te leren.

Internet

Tegenwoordig valt of staat alles met internet. Dit is dan ook het eerste wat je tot je beschikking moet hebben. Zonder internet kun je de adverteerder of affiliate website niet bezoeken om contactgegevens te vinden, heb je geen toegang tot het affiliate netwerk om een ticketbericht te versturen en kun je niet mailen. Cruciaal middel om de communicatie in te zetten!

Een fijne smartphone

Een tweede middel die je echt aan jouw lijstje met benodigdheden voor goede communicatie moet toevoegen is een fijne smartphone. Hoewel er nog regelmatig telefoontjes heen en weer gaan tussen adverteerder en het affiliate netwerk, affiliate netwerk en affiliate website en adverteerder en affiliate website, zie ik ook steeds vaker dat WhatsApp ingezet word als communicatiemiddel. Hierbij is opnieuw het internet belangrijk (en een goed abonnement), maar ook de keuze voor de juiste smartphone. Ik ben zelf fan van Huawei P30 Lite: een praktische smartphone in een fijn formaat waarmee je goed de communicatie op gang kunt houden. Zowel bellend als WhatsAppend. Ideaal!

Tip: kies altijd voor een losse smartphone met apart telefoonnummer voor dit soort communicatiedoeleinden. Dit werkt in de praktijk veel fijner dan dat je jouw eigen privé smartphone gebruikt. Je weet altijd dat als je gebeld wordt op dit aparte, zakelijke telefoonnummer dat het om een zakelijk belletje gaat. De WhatsApp berichten zijn ook altijd zakelijk. Zo hoef je minder alert te zijn dat je een vriend of familielid beantwoord tijdens werktijd of dat je privé en zakelijk gaat mixen.

E-mailadres

Je hebt ongetwijfeld een zakelijk e-mailadres maar heb je ook een specifiek e-mailadres voor affiliate marketing? Door een overkoepelende affiliate inbox te hebben voor alle vragen vanuit jouw partners kun je gedeelde input makkelijk terug vinden, makkelijker reminders sturen en kun je met meerdere in één inbox werken. Switchen van handtekening onderaan de mail en gaan!

Koppel het affiliate e-mailadres ook aan je affiliate telefoon, bijvoorbeeld de Huawei P30 Lite, zodat je altijd alle afspraken en gedeelde informatie bij de hand hebt.

Social media accounts

Koppel zakelijke social media accounts ook aan jouw smartphone en zorg ervoor dat je ze op desktop bookmarked. Of het nu voor jouw affiliate website of affiliate programma is: het wordt steeds populairder om hier social media voor in te zetten. Ga net even een stapje verder en ga eens live op Facebook of Instagram, deel handige tips en tricks en til daarmee jouw affiliate inzet naar een hoger niveau!

 

 

Plaats een reactie