Een eigen webshop opzetten

Veel mensen dromen ervan om een eigen webwinkel op te zetten en te beheren. Gebrek aan technische kennis weerhoudt echter velen van het daadwerkelijk beginnen van een webshop. Maar ook zonder kennis van codering of techniek kan jij nu eenvoudig je eigen webwinkel starten. Of je nu een kleine buurtwinkel wilt beginnen of nog grotere plannen voor ogen hebt. 

Een webshop kan een volgende stap zijn in je bedrijfsleven. Producten aanbieden op een makkelijke manier en de orders automatisch binnen krijgen. Vaak gepaard met een automatische betaling en dan rest je alleen nog de bestellingen in te pakken en te verzenden.  Als je serieuze plannen hebt om een zelf webshop te maken moet je vooraf wel rekening houden met bepaalde zaken. Wat voor naam ga jij bijvoorbeeld je webshop geven? En hoe zit het met de hosting? 

Kies de juiste naam

Op het moment dat je al een onderneming hebt, heb je je al eerder gebogen over een naam. En dat geldt ook voor een webshop. Sommige namen zullen al bezet zijn en andere namen zijn niet pakkend genoeg. Het is namelijk wel de bedoeling dat je potentiële klanten makkelijk je naam gaan onthouden. Tegenwoordig kun je vrij eenvoudig een naamgenerator gebruiken. Heel handig! Een naamgenerator helpt jou om de juiste naam voor je webshop te vinden. Op die manier is het de bedoeling om een pakkende naam te vinden, die iedere klant zal onthouden. Wanneer iemand dit online opzoekt, zullen ze de onderneming direct kunnen vinden als het om een unieke naam gaat. 

Webhosting

Als je dan eenmaal een goede naam gevonden hebt, dan moet je vervolgens checken of deze naam ook vrij is op het web. Je kan via domeinnamen checken bij een hostingbedrijf zien of jouw gewenste webadres nog vrij is en deze kan je dan kopen. Daarbij hoort natuurlijk een goede hosting. Hierbij is het van belang om te kijken of je genoeg ruimte hebt om al je producten te kunnen plaatsen en of de hosting ook beveiligd is tegen hacken van buitenaf. Ook is het belangrijk dat de hosting op stabiele servers werkt zodat je hosting altijd online blijft. 

Zelf een webshop maken

Hiermee heb je meteen de zaken aangepakt waar je mee moet beginnen. Als je eenmaal je naam en hosting hebt, is de volgende stap een webshop maken. Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Je kan zelf webshop maken via all-in-one-pakket van Combell waarin de ShopBuilder inbegrepen is. Je kan dan eenvoudig zelf je webwinkel bouwen en daarnaast kun je gebruik maken van allerlei opties zoals een overzicht van je product- en voorraadbeheer, diverse betaalopties, het versturen van bevestigingsmails en verzendingsmails en kortingscodes tot zelfs een app om je shop te beheren.

Uitbreiding webshop

Wil je je producten gaan uitbreiden in je webshop, kun je altijd gebruik maken van affiliate marketing. Dat kost wel wat meer tijd, maar je kan zo ook doorlinken naar andere bedrijven en een percentage van de opbrengst krijgen. Je kan tevens producten aan jouw webshop toevoegen zonder deze op voorraad te hebben middels dropshipment. Er zijn tal van mogelijkheden om je eigen webshop te combineren met een affiliate webshop om nog winstgevender te zijn. 

Plaats een reactie