Hoe krijg ik mijn website op de eerste pagina van Google?

Om bezoekers naar je website te trekken is het belangrijk dat je website gevonden wordt. En bezoekers heb je nodig. Je website of je webshop maak je immers voor je bezoekers en in de meeste gevallen wil je er inkomsten mee genereren. Maar hoe kom je nu bovenaan in Google? Garanties zijn er niet, maar er zijn een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat de kans zo groot mogelijk wordt dat Google je website hoog in zijn zoekmachine indexeert. 

Een website die technisch goed in elkaar zit

Om te zorgen dat Google je website hoog indexeert is het belangrijk dat je website snel laadt en dat de site een goede structuur heeft. Dat betekent dat je website op een logische en gebruiksvriendelijke manier moet zijn opgebouwd. Een goede sitestructuur zorgt ervoor dat je pagina’s goed naar elkaar linken. Links zijn erg belangrijk. Via links crawlt de Googlebot namelijk je website. Weet je niet precies hoe dit moet dan kun je ook de hulp inschakelen van een goed online marketing bureau.

Autoriteit

Een website die al jaren bestaat met veel autoriteit scoort makkelijker in Google. Met een nieuwe website zal het langer duren voordat Google hem indexeert. De reden hiervoor is dat een website met veel autoriteit vaker door Google bezocht wordt op zoek naar nieuwe relevante content. Er zijn dingen die je kunt doen om dit proces te versnellen. Zorg voor goede relevante links van andere websites met veel autoriteit naar je eigen website. Meld je nieuwe site aan bij Google Search Console en vraag Google om hem te indexeren. Dien ook xml-sitemap in zodat de Googlebot weet welke pagina’s er te vinden zijn op je website.

Zoekwoordenonderzoek

Op Google vullen mensen zoektermen in om relevante informatie te vinden. Om ervoor te zorgen dat je content aansluit bij de zoekbehoefte van gebruikers kun je een zoekwoordenonderzoek doen. Via programma’s als Semrush en het Google zoekwoordenprogramma kun je bekijken op welke zoekwoorden er gezocht wordt en wat het zoekvolume op deze woorden is. Om ervoor te zorgen dat je content zo relevant mogelijk is kun je deze zoekwoorden opnemen in je content. Zorg er daarbij voor dat je zo relevant mogelijke informatie biedt.

Bovenaan in Google met advertenties

Wil je er zeker van zijn dat je gelijk bovenaan in Google staat, dan kun je er ook voor betalen in de vorm van advertenties. De advertenties kun je koppelen aan zoekwoorden. Als een gebruiker het zoekwoord intypt wordt je advertentie getoond. Wordt er op geklikt, dan betaal je aan Google. De kosten kunnen variëren van een paar cent tot enkele euro’s per klik. Op deze manier weet je zeker dat mensen je website vinden en bezoekers krijgt, maar het brengt ook kosten met zich mee. Wordt je website in de organische zoekresultaten gevonden, dan heb je hier langdurig profijt van zonder dat het extra kosten met zich meebrengt. Daartegenover staat dat het goed vindbaar maken van je website een proces is waar je in moet investeren. 

Plaats een reactie