Even voorstellen: gastblogger Charlotte Vermeer

Mijn naam is Charlotte Vermeer. Ik ben Client Development Manager bij het affiliate netwerk Tradedoubler, waar ik nu al bijna drie jaar werk waarvan het laatste jaar in het kantoor in Rotterdam. Hiervoor heb ik twee jaar in het internationale team in Engeland gewerkt, eerst als account executive en daarna als Business Development Manager.

Een ontzettend goede schrijver pretendeer ik zeker niet te zijn, maar gastbloggen op Affiliateblogger.nl leek me gelijk een leuke uitdaging. Omdat affiliate marketing geen exacte wetenschap is, maar verschillend bij ieder bedrijf, iedere functie en zeker bij iedere persoon, lijkt het mij interessant om de onderwerpen die ik tegenkom ook aan jullie mee te geven.

Hierbij een klein stukje over een aantal zaken die mij bezighouden:

Mijn grootste uitdaging tot nu toe:

De affiliate marketing ben ik eigenlijk ingerold. Ik had nog nooit eerder in marketing gewerkt, laat staan van affiliate marketing gehoord. Aan het begin moest ik dus alles leren, wat affiliate marketing is en hoe het technisch gezien werkt. Na de laatste drie jaar hoop ik mezelf toch wel als een expert te kunnen beschouwen, maar ben ik zeker nog niet uitgeleerd. Zaken als product feeds kunnen mij nog totaal in de war brengen!

Wat ik het leukste vind:

Werken in affiliate marketing is geen saaie baan, geen enkele dag is hetzelfde. Je bent constant met mensen in gesprek, samenwerkingen aan het opzetten en nieuwe ideeën aan het bedenken. Omdat ik een portfolio aan adverteerders heb die ik help met hun affiliate programma op het affiliate netwerk, ben ik ook steeds met andere strategieën, producten, promoties en publishers bezig. Daarnaast zijn mijn adverteerders allemaal anders, iedereen heeft een andere strategie en visie, dus weer erg divers in de werkwijzen.

Wat ik lastig vind:

De meeste adverteerders waarmee ik werk hebben de verschillende online kanalen zoals affiliate, SEO en display apart van elkaar, maar ook de samenwerking met een aantal grote publisher sites. Dat betekent dat ik bepaalde samenwerkingen niet kan opzetten, omdat dit net in een ander kanaal valt en dus niet via ons affiliate netwerk kan worden opgezet.

Verder vind ik het erg jammer dat er vaak niet veel budget is voor blogger sites. Dit zijn toch de leukste sites om samenwerkingen mee op te zetten, maar vaak of te duur voor de adverteerder of de bloggers willen niet op affiliate basis samenwerken waardoor ik het niet kan voorstellen bij mijn adverteerders. Erg jammer, want ik weet zeker dat veel bloggers hierdoor ook leuke kansen mislopen.

Plaats een reactie