Even voorstellen: gastblogger Marjolein Hofman

Enkele weken geleden las ik via Facebook een oproep voor gastbloggers voor Affiliateblogger.nl. Zelf lees ik regelmatig de blogs van Jennifer en ik deel de mening van Jennifer dat er te weinig geschreven wordt over affiliate marketing. Dat gastbloggen, dat leek mij daarom wel wat. Affiliate marketing blijft een specifiek vakgebied en daarom des te meer interessant. Zelf een steentje bijdragen en mijn kennis delen lijkt dan ook een logische stap.

Ik zal jullie meenemen in ‘mijn’ wereld. Van hoe mijn dag eruit ziet tot uitdagingen en discussies die ik zowel intern als extern voer. Om dat een beetje in perspectief te kunnen plaatsen zal ik mij eerst dus even voorstellen.

Mijn naam is Marjolein Hofman, in 2008 mijn opleiding Communicatiewetenschap aan de UvA afgerond en direct begonnen bij een online marketing bureau. Inmiddels dus al 9 jaar ervaring in online marketing, op verschillende gebieden: SEO, SEA, Display, Web Analytics en natuurlijk affiliate marketing. Onderstaand een korte opsomming:

Ik heb het meest geleerd van:

Mijn tijd bij Tribal Internet marketing. Zonder ervaring begonnen en door de vele enthousiaste collega’s om mij heen ontzettend veel geleerd van (bijna) alle disciplines binnen online marketing. Daarnaast leerde ik onderdeel te zijn van een bedrijfscultuur, om met interne en externe ‘klanten’ om te gaan en verder te denken dan de dag van morgen.

Mijn grootste uitdaging tot nu toe is:

Stakeholder management. Zowel binnen als buiten affiliate marketing, zo’n beetje bij elk topic, heb je te maken met stakeholders die elk hun eigen belang en/of interesse hebben. Jezelf en de ideeën die je hebt onder de aandacht brengen, op het juiste moment met de juiste toon bij de juiste persoon, was en blijft een uitdaging. Zeker iets om niet te onderschatten en wat continue aandacht vraagt.

Trots ben ik op:

Cliché misschien maar ik ben trots op mijn team. Jonge mensen die zich 200% inzetten om het vak onder de knie te krijgen. De (kritische) vragen en de energie zijn bepalend voor ‘ons’ succes.

Waar ik momenteel hard aan werk:

Momenteel werk ik bij Office Depot. Groots in kantoorartikelen, een B2B markt. Dit heeft direct een impact op onze werkwijze. De online verkoop vindt plaats via onze Viking websites en daar richt het  affiliate programma zich op. Momenteel zijn actief in 7 Europese landen.

Het affiliate programma van Viking loopt via ons eigen netwerk, althans voor de meeste landen. Momenteel zitten we midden in de migratiefase, erg interessant en zeker stof voor latere blogs…

Plaats een reactie