Altijd extra snel betaald krijgen met Zanox Speed Payment

Affiliate netwerk Zanox heeft begin oktober ‘Speed Payment’ uitgerold. Een tool om als publisher extra snel commissies uitgekeerd te krijgen, in plaats van op het moment dat de adverteerder heeft betaald.

Waarom heeft Zanox Speed Payment uitgerold?

Door Speed Payment op de markt te brengen, speelt Zanox in op de behoefte van haar publishers. Zij hebben namelijk middelijks een enquête aangegeven dat ze zich aan banden gelegd voelen en daarin belemmerd in hun groei, vanwege de betalingsvoorwaarden van sommige adverteerders. Om hier gehoor aan te geven is begin oktober 2016 Speed Payment uitgerold.

Waarom zou ik als publisher gebruik maken van Speed Payment?

Omdat dit in jouw voordeel kan werken als je het fijner vind om regelmatiger jouw commissies uitgekeerd te krijgen. Je krijgt je goedgekeurde sales uitgekeerd van specifieke campagnes in de eerst volgende maand, en niet pas als de adverteerder Zanox heeft betaald. Je krijgt je geld daarmee dus veel sneller. De tool is gratis, je hoeft dus geen commissie hiervoor af te dragen aan Zanox.

Via de marketplace zal je in de nabije toekomst gemakkelijk op de hoogte gehouden worden welke adverteerders Speedy betalen en welke niet.

 

Hoe kun je als adverteerder mee in Speed Payment?

Zanox heeft een aantal voorwaarden opgesteld waar een adverteerder aan moet voldoen om met de eerste uitrol van de nieuwe tool mee te gaan. Voor meer informatie over deze voorwaarden, kun je jouw Zanox accountmanager vragen.

En toch…

Deze tool zet me wel aan het denken. Het fenomeen extra snel betaald krijgen via affiliate marketing, in plaats van als de adverteerder betaald, was al bekend. Zo heeft TradeTracker Super Fast Payment, een tool die ook extra snel publishers kan laten uitbetalen mits dit specifiek wordt aangevraagd op gegronde redenen. Deze publisher promoot bijvoorbeeld erg veel of behaalt erg goede resultaten. Hier zitten dus ook bepaalde voorwaarden aan vast, maar ook dat dit niet geheel kosteloos is.

Nu volgt Zanox met een sneller uitbetalingssysteem: ‘Speed Payment’, die wel kosteloos is. Een hele mooie toevoeging voor Zanox en haar publishers, maar misschien toch niet zo innovatief in de markt als het lijkt. De toevoeging aan de marketplace is daarentegen ééntje die ik nog niet kende en wat wel de transparantie schept voor publishers. En dat deze tool gratis is, is natuurlijk ook extra fijn voor de publishers. In the end een mooie nieuwe tool voor Zanox!

Plaats een reactie