Even voorstellen: gastblogger Floris van Vredendaal

Sinds 5 jaar ben ik intensief bezig met affiliate marketing. Sterker nog: het is voor mij de basis van mijn inkomsten. Op mijn 18e (ik ben nu 26) kwam ik voor het eerst in aanraking met internetmarketing, sinds dat moment heeft het ondernemen op internet me niet meer losgelaten. Ik kocht mijn eigen webshop en heb deze na een jaar verkocht.

Na 2,5 jaar gewerkt te hebben als Search Engine Marketing Consultant ben ik mijn eigen bedrijf begonnen: hatless.com.

Over hatless.com

De naam komt voort uit mijn visie op linkmarketing. Ik geloof namelijk niet in white-hat of black-hat linkbuilding, maar in een natuurlijke vorm waarbij je links verkrijgt op basis van wat je doet of relevant maakt om naartoe te linken.

Met hatless.com focus ik me op eigen concepten zoals MobielAbonnement.nl en VoetbalUitslagen.com. Een concept werd eerder al eens benoemd door Simon, die ook gastblogger is op Affiliateblogger.nl.

Vrijwel ieder concept wordt ‘gemonetized’ door middel van affiliate marketing en bezit een eigen SEO-tactiek die er op lange termijn voor moet zorgen dat de website op zowel de belangrijkste als long-tail-keywords vindbaar zijn.

Hoe ziet mijn dag er uit?

Allereerst zet ik nooit een wekker, ik geloof namelijk dat het lichaam zelf bepaalt hoeveel slaap het nodig heeft. Het pakken van rust is in mijn optiek net zo belangrijk als effectief en hard werken, vandaar dat ik slaap een belangrijk onderdeel maak van mijn dag.

Na het opstaan zet ik een goede kop koffie en check ik mijn mails en rankings. Aan het begin van de week maak ik per dag een indeling met Trello, hierbij laat ik altijd genoeg ruimte om ongeplande werkzaamheden te doen, zoals het beantwoorden van mails en zaken die even tussendoor gedaan moeten worden.

Meestal besteed ik een gedeelte van mijn dag aan het zoeken van mooie targets voor mijn concepten en zet ik mails klaar die ik op een bepaald moment van de dag verzend. In de avond plan ik vooral mijn bezigheden waarbij kantooruren irrelevant zijn, zoals het bijwerken en plaatsen van content.

Het mooie aan affiliate marketing vind ik dat je geld verdiend dat je écht verdiend. Presteer je zelf niet? Dan verdien je ook geen geld. Het is een uitdaging die ik verkies boven een steady kantoorbaan.

Plaats een reactie