Q&A Friday: wanneer start ik als publisher?

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″ custom_padding=”0|0px|38.51102828979492px|0px|false|false”][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.0.74″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Affiliate marketing, dat is toch alleen voor grote websites? Een vraag die ik vaak hoor, en die gelukkig niet waar is. Ook kleinere en zelfs startende websites kunnen geld verdienen aan affiliate marketing. 

Een vraag die hierop volgt is dan: wanneer kan ik als publisher starten met affiliate marketing? Tijdens deze Q&A Friday beantwoord ik deze vraag voor je.

Wanneer start ik als publisher met affiliate marketing?

Het antwoord is eigenlijk vrij simpel. Het moment dat je een website of ander medium hebt waar je affiliate marketing op in wilt zetten kun je starten. Het is juist slim om in de aanloopfase van het inrichten van jouw website al bekend te raken met de verschillende affiliate netwerken en programma’s. Zo kun je hier tijdens het creëren van content nog beter op inspelen. 

Waarom zou ik meteen willen starten met affiliate marketing?

Naast dat je beter jouw website hierop kunt inrichten, zou je nu ook meteen willen beginnen omdat het je op de langere termijn tijd kan besparen. Nu is het gevoelsmatig minder werk om affiliate links en banners per artikel te verwerken, dan dat je honderden artikelen live hebt staan en deze nog wilt voorzien van affiliate links en banners.

Als je een affiliate shop of vergelijker wilt opbouwen, dan wil je nu vast met de productfeeds aan de slag kunnen gaan. Hoe eerder je start met affiliate marketing, hoe eerder je een ‘assortiment’ kunt hebben!

Word ik dan wel geaccepteerd door affiliate netwerken en adverteerders?

Ik hanteer zelf altijd de regel dat als de website en kwalitatief en relevant uit ziet, dan zou ik deze publisher willen toevoegen aan mijn affiliate programma. Het werken met een under construction paginaraad ik je dan ook af. Dit maakt jouw website niet kwalitatief en relevant en je zal hierdoor minder snel geaccepteerd kunnen worden. 

Mogelijk word je afgekeurd door adverteerders waar je wel mee de samenwerking aan zou willen gaan. Stuur hen vooral een berichtje om te vragen waarom ze je hebben geweigerd voor het affiliate programma. Mogelijk missen ze nog iets op jouw website, of willen ze dat je eerst meer stappen maakt. Dan kun je je op een later moment opnieuw bij hen melden om alsnog goedgekeurd te worden.

Ik ben geaccepteerd, en wat nu?

Dat hangt helemaal af van hoe jouw website wordt ingericht. Ga in ieder geval aan de slag met de verschillende promotiematerialen. Creëer je veel content? Ga nu vast aan de slag met de statische materialen, bijvoorbeeld tekstlinks en banners in de artikelen. Een banner in de sidebar kun je vaak overkoepelend regelen en kost je minder tijd. Wil je productfeeds gebruiken om een assortiment te creeren, ga dan kijken naar de productfeeds en de velden die je hieruit kunt gebruiken.

Nu je geaccepteerd bent gaat er een affiliate wereld voor je open!

 

 

Afbeelding copyright: © Mats-Peter Forss via 123RF.com 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Plaats een reactie