Vaderdag promotie: 3 tips voor succes

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.0.74″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Op zondag 18 juni worden alle vaders in Nederland weer eens flink in het zonnetje gezet door hun kids. Maar ook binnen affiliate marketing is deze feestdag erg belangrijk. Het shoppen voor Vaderdag gebeurt namelijk niet alleen in de winkels, maar ook online met behulp van moeder, een ander familielid of kennissen. In de laatste week voor Vaderdag nog knallen met jouw campagne? Doe het met deze 3 tips.

1. Denk aan het assortiment

Waar moeders blij gemaakt kunnen worden op Moederdag met een doosje chocolade of een bosje bloemen, zijn de meeste vaders hier toch anders in. Houd hier rekening mee in je assortiment. Haal de stoerdere items naar boven, met bijvoorbeeld elektronica, gadgets of sportieve producten. Maar denk ook aan magazines als Men’s Health of FHM.

2. Tot wanneer wordt er geleverd?

Deze tip vond je ook in het lijstje met Moederdag tips, maar ook hier geldt het. Bekijk goed bij de webshops die jij promoot tot wanneer er besteld kan worden. Je wilt niet dat jouw bezoekers teleurgesteld raken omdat er niet meer op tijd geleverd kan worden na bestelling. De webshops die het langste leveren, kun je het langste promoten.

3. Denk aan de orderwaarde!

Hoewel het natuurlijk heel verleidelijk is om rondom Vaderdag flink op elektronica te pushen, is de kans veel groter dat er items worden besteld met een lagere orderwaarde. Denk hier ook aan. Veel kleine orders, bijvoorbeeld wenskaarten, maken uiteindelijk ook een mooi commissiebedrag. Je bent niet alleen afhankelijk van die ene muziekbox die je graag wilt verkopen.

Veel succes met het promoten voor Vaderdag!

 

Afbeelding copyright: © Iryna Melnyk via Fotolia

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Plaats een reactie