Verplichte goedkeuringen fusie Awin en affilinet akkoord

Vorige maand brachten affiliate netwerken Awin en affilinet naar buiten dat ze gaan fuseren. Het enige wat nog roet in het eten had kunnen gooien was de verplichte goedkeuringen vanuit de relevante antitrust autoriteiten. Vandaag, 20 september, is bekend gemaakt dat deze autoriteiten op de verplichte goedkeuringen akkoord hebben gegeven.

Waarom de fusie tussen Awin en affilinet?

Nog even terug naar het begin. Awin en affilinet gaan samen fuseren. Door de krachten te bundelen versterken ze hun positie in de affiliate marketing sector en leggen zij de basis voor de versnelde internationale groei. Door de expertise, skills en het gecombineerde bereik te verenigen vanuit beide netwerken, is er een mogelijkheid tot grotere innovatie inclusief nieuwe inkomstenmodellen. Ook zal deze stap de basis vormen voor een beursgang van het bedrijf.

We kijken ernaar uit om al onze nieuwe collega’s te ontmoeten, we zullen dan ook zo snel mogelijk starten met een tour langs de affilinet kantoren.

We hebben spannende plannen om groei te realiseren en we zullen

de knappe koppen van beide bedrijven bij elkaar zetten met de taak

om aan het netwerk van de toekomst te bouwen.
– Mark Walters, CEO van Awin

Awin en affilinet delen dezelfde waarden. Na bijna twee decennia lang felle concurrenten te zijn geweest, kennen ze elkaar goed en weten dat ze, na gefuseerd te zijn, de concurrentie tussen gelijken zal veranderen in een krachtige bedrijfscultuur en drijfveer voor groei. Het stelt de organisaties samen in staat een breder pakket aan services te bieden, nieuwe aanvullende business sectoren te ontdekken, meer in technologie te investeren en uiteindelijk ons wereldwijde bereik te vergroten. Deze informatie is via de Awin nieuwsbrief gecommuniceerd.

Hoe zit de deal in elkaar?

Op 1 augustus 2017 hebben Axel Springer (moederbedrijf Awin) en United Internet (moederbedrijf affilinet) de overeenkomst gesloten. Affilinet zal worden opgenomen in Awin. Axel Springer zal in de toekomst 80% van het bedrijf bezitten en United Internet 20%. Hiermee is ook de meerderheid en minderheid bepaalt.

Wij zijn zeer content met de op handen zijnde samenwerking! De grote synergie van 2 topspelers op het gebied van affiliate marketing maken dat we meer dan ooit klaar zijn voor de toekomst en een gezonde groei. Daarnaast zullen alle adverteerders en publishers de kennis en service die men van ons is gewend blijven ontvangen en zullen deze alleen maar worden versterkt door deze mooie samenwerking. Nogmaals wij zien uit naar een win-winsituatie voor alle betrokkenen en op naar een succesvol 2018!
– Christian van Essen, Sales Director Benelux

Wat betekent dit voor partners?

Vanmorgen is naar buiten gebracht dat de samenwerking onveranderd zal blijven. Uiteindelijk zullen de affiliate netwerken migreren naar één platform, maar tot dan blijven alle contracten en algemene voorwaarden ongewijzigd. Daarnaast wordt aangegeven dat het bedrijf de gebundelde krachten zal gebruiken om zijn bereik uit te breiden en verbeterde features en service voor al haar partners te leveren.

We zijn zeer verheugd dat de autoriteiten de fusie hebben goedgekeurd en dat we per direct kunnen starten met het bundelen van onze krachten.

De fusie draagt niet alleen bij aan een flinke expansie van het netwerk

en meer mogelijkheden internationaal, maar ook aan een completer

lokaal portfolio en nog meer kwaliteit, service en innovatie.

– Lauri Koop, Managing Director van Awin Benelux

Veranderingen met invloed op de Awin en affilinet partners zullen vooraf worden gecommuniceerd.  Na een aantal succesvolle fusies en overnames is het managementteam van Awin uitermate geschikt om de impact op haar partners te minimaliseren en de voordelen van een verenigde propositie te maximaliseren.

Wil jij meer weten over de fusie of heb je nog vragen? Voor de fusie is een FAQ-sheet opgezet, welke je hier kunt downloaden.

Plaats een reactie