Het voordeel van affiliate marketing voor startende publishers

[In samenwerking met Daisycon]

Als website eigenaar ben je regelmatig bezig met een onderwerp dat dichtbij je staat. Of je nu blogt over wonen en interieur, je gadgets vergelijkt of kortingscodes verzamelt op jouw website om online shoppen voor consumenten nog leuker te maken, je hebt bewust gekozen voor dit topic voor jouw website. Je steekt er steeds meer tijd en energie in en je bezoekersaantallen beginnen te stijgen. Tijd om geld te gaan verdienen met jouw website en affiliate marketing is hier een uitgelezen mogelijkheid voor.

“Affiliate marketing is een manier van online adverteren, waarbij je als adverteerder met een affiliate netwerk samenwerkt, om met de juiste publishers in aanraking te komen die jouw organisatie of website promoten. Hiervoor wordt een publisher beloond in commissie. De adverteerder krijgt hiervoor exposure, verkeer en conversies.”

Het voordeel van affiliate marketing

De kracht van affiliate marketing zit hem de aanvullende factor. Als website eigenaar bepaal je precies waar jij over schrijft of welke vergelijkingen je maakt. Je gebruikt affiliate marketing op specifieke plekken op je website, bijvoorbeeld als je een banner gebruikt of als je een product wilt uitlichten. Hier hang je een trackinglink achter, om zodoende commissie te kunnen ontvangen als jouw bezoekers het product aanschaffen binnen de cookietijd via de website van de adverteerder.

De kracht van het affiliate netwerk

Je kunt het affiliate netwerk zien als de spil die de molen laat draaien. Het maakt de plek mogelijk waar je adverteerders kunt treffen om de juiste promotiematerialen te krijgen, maar ook je statistieken worden gemeten en je commissie wordt uitgekeerd. Een van de bekendste affiliate netwerken binnen Nederland is Daisycon. Het affiliate netwerk is actief in heel Europa, maar richt zich met name op Nederland, Duitsland, Frankrijk en België. Met ervaren en specialistische account- en publishermanagers helpen zij dagelijks adverteerders en publishers met het optimaliseren van hun affiliate activiteiten. Je staat er dus nooit alleen voor als je besluit om dit kanaal in te zetten voor jouw website.

Niet alleen denken de publishermanagers met je mee, het affiliate netwerk deelt ook graag kennis en updates met je via hun blog. Bijvoorbeeld over de laatste trends en ontwikkelingen. 

Naast het delen van haar kennis, doet het affiliate netwerk meer om affiliate marketing makkelijker voor jou inzetbaar te maken. Zo kun je gratis gebruik maken van handige tools, zoals kant-en-klare prijsvergelijkers en kun je een beginnersgids downloaden met praktische tips.

Nooit meer een tekort aan inspiratie

Een bijkomend voordeel van affiliate marketing is dat je nooit meer zonder inspiratie hoeft te zitten. Er is altijd wel een actieperiode of themamaand waar je je op voor kunt bereiden. Ook kun je met Daisycon’s real-time statistieken, welke terug te vinden zijn op het online dashboard, makkelijk inzien wat je het meeste omzet oplevert zodat je hier goed op in kunt spelen.

Zie je juist dat de huidige samenwerkingen onvoldoende hebben opgeleverd? Er liggen nog meer kansen: doordat Daisycon meer dan 1000 adverteerders heeft aangesloten uit alle branches, kun je meer testen en kijken wat wel voor jou werkt. Uiteraard kan jouw publishermanager hierbij helpen. Doordat Daisycon adverteerders heeft aangesloten uit alle branches, zijn er altijd adverteerders die bij jouw website past, ook als je ziet dat de huidige samenwerkingen nog niet zoveel hebben opgelevert. dat je terug kunt vinden op het online dashboard weet je ook precies

Wil je ook samenwerken met Daisycon? Meld je hier aan.

Plaats een reactie