Samenwerking tussen Vraym en Awin definitief

Het Groningse technologiebedrijf Vraym gaat definitief een samenwerking aan met affiliate netwerk Awin. Vraym maakt objecten in video’s klikbaar, waarachter een affiliate link geplaatst kan worden. Hierdoor ontstaan nieuwe mogelijkheden voor kijkers, producenten en adverteerders. Merken als ASOS, Converse en O’Neill maken al gebruik van het Vraym platform en de tool. Met ruim 100.000 publishers en 6.000 adverteerders is Awin Europees marktleider op het gebied van affiliate marketing. Vanaf eind september zal op een nieuw ontwikkelde omgeving de Vraym software beschikbaar worden gemaakt voor alle adverteerders en publishers, welke aangesloten zijn bij Awin.

Sales genereren met video

Op dit moment gebeuren sales op basis van affiliate marketing veelal met behulp van banners en tekstlinks. Een eenvoudige oplossing om met video’s sales te genereren ontbrak nog. De nieuwe samenwerking moet hier verandering in gaan brengen. Betrokken partijen maken gebruik van het revenue share model van Awin. Publishers die de video’s delen op hun platform krijgen een vergoeding voor de sales vanuit de video.

De nieuwe samenwerking zorgt er voor dat adverteerders en publishers eenvoudiger video’s kunnen inzetten als verdienmodel. Items worden door adverteerders shoppable gemaakt met affiliate deeplinks van Awin. Kijkers zijn voortaan één klik verwijderd van het kopen van een item uit een video.

Dani van Vraym vertelt over de nieuw ontwikkelde omgeving tijdens de Affiliateblogger Masterclass op 29 september.

Plaats een reactie