Waarom Affiliateblogger.nl? – terugblik eerste jaar

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.0.74″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Het is vandaag 23 augustus. Nog een dag te gaan tot 24 augustus: de dag dat ik precies een jaar geleden Affiliateblogger live zette en deelde met mijn netwerk. Little did I know dat het in een jaar tijd zou uitgroeien tot een groot succes.

Waarom Affiliateblogger.nl?

Omdat affiliate marketing voor iedereen is. Zo, dat is eruit. Affiliate marketing is vaak nog een ondergeschoven kindje, krijgt weinig focus en doet men er vaak even bij. Niet eerlijk voor een vakgebied met zoveel potentie. Ik geloof dat dit deels komt doordat er weinig kennis over verspreid wordt. Het is geen SEA, Social of Display waar de specialisten volop bezig zijn met het delen van kennis. Binnen affiliate marketing gebeurt dit in mindere mate. En dat is waarom Affiliateblogger.nl is opgericht, precies 1 jaar geleden. Om affiliate marketing voor iedereen te maken en kennisdeling te bevorderen.

Kennisdeling, hoezo?

Ik geloof dat kennis de basis van handelen is binnen het online landschap, zo ook binnen affiliate marketing. Als jij weet wat je doet, dan is het makkelijker en leuker om ergens meer focus op te hebben en een kanaal te laten groeien. Daarbij: waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden als er genoeg succescases in de markt zijn en de kennis wel degelijk aanwezig is?

Kennisdeling via zelfstandig ondernemerschap

Sinds november vorig jaar werk ik als zelfstandig ondernemer om organisaties te helpen bij hun affiliate marketing. Dit is kort nadat Affiliateblogger.nl is live gegaan, te kort erop om te kunnen leven van Affiliateblogger als platform. Het was een risico maar met de juiste focus en de juiste dromen kom je heel ver en al snel had ik mijn eerste klussen binnen.

In het eerste jaar heb ik verschillende organisaties geholpen bij hun affiliate marketing door interim of freelance voor hen te werken. Dit past goed in mijn kennisdeling plaatje, maar hier kan nog veel meer bij passen.

Op Affiliateblogger zijn in totaal 220 berichten verschenen in het eerste jaar, samen met mijn team van gastbloggers en meer en meer focus gedurende het jaar hebben we dit mogelijk gemaakt voor jou. Maar dit jaar gaan we over dit aantal heen en blijven we knallen en kennisdelen om jouw affiliate activiteiten verder te brengen.

Naast het bloggen ben ik begonnen met het organiseren van masterclasses. De eerste vond plaats op 2 juni en was een groot succes. De tweede zal plaatsvinden op 29 september, vanaf dit jaar blijven we dit twee keer per jaar gratis organiseren. Want: affiliate marketing is voor iedereen. We maken het mogelijk samen met de sponsoren, die vooralsnog verschillen per masterclass.

Verder zit is met ondernemers over hun affiliate strategie tijdens een adviestraject, heb ik een boek geschreven en heb ik nog heel veel meer op mijn lijstje staan om kennisdeling over affiliate marketing voor iedereen te bevorderen. En dat is kicken, echt kicken. Doen wat je leuk vindt maakt iedere dag mooier. Zelfs nu ik dit artikel schrijf vanaf mijn vakantiebestemming. Het voelt niet als werk, het voelt als geluk. Dat ik dit al een jaar heb mogen doen, met succes en jou als mijn lezer, dat is mijn ultieme geluk. Ik hoop dat ik nog jaren hiervan mag genieten.

Morgen is Affiliateblogger.nl echt jarig en dat gaan we vieren met een grootste winactie.
En als ik groots zeg, dan is het ook echt groots. Doe jij mee?
Morgenochtend vind je alle informatie op Affiliateblogger.nl Stay tuned.

Afbeelding copyright: © Prisca Visser

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Plaats een reactie