Wanneer je een baan als affiliate marketeer moet ambiëren

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.0.74″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Regelmatig wordt er door verschillende bedrijven een oproepje of vacature geplaatst voor een affiliate marketeer. Soms is affiliate marketing ook onderdeel van een bredere online marketing rol. Maar hoe weet je dan of een affiliate marketeer rol bij je past? Wanneer zou je een baan als affiliate marketeer moeten ambiëren?

Opleiding tot affiliate marketeer

Affiliate marketing wordt nog minimaal meegenomen op scholen en als het een onderdeel is van een studie is het een relatief klein onderdeel. Het is een specialisme waar je niet zomaar voor kunt leren. Via Affiliateblogger kun je online trainingen en fysieke trainingen volgen om zo te starten met een minimaal kennisniveau, maar naast het juiste kennisniveau zijn de vaardigheden die je bezit en je visie op affiliate marketing net zo belangrijk.

Ik licht vier vaardigheden uit die goed passen bij affiliate marketeers. Als je deze vier vaardigheden bezig én je kennis is op (basis)niveau, dan zou je zeker een baan in de affiliate marketing moeten ambiëren. Het is je dan op het lijf geschreven!

Krachtige communicatie

Als affiliate marketeer ga je samenwerkingen met partners aan. Krachtige communicatie, waarbij je duidelijk en vriendelijk bent, is een musthave. Dit is de basis van de samenwerkingen en zorgt voor een gunfactor en zekere goodwill. Hoe leuker jouw partners jouw vinden en jouw hulp en samenwerking op waarde schatten, hoe meer je voor elkaar krijgt!

Commercieel inzicht

Naast krachtig communiceren is commercieel inzicht erg belangrijk. Affiliate marketing blijft een performance kanaal, waarbij het maken van de juiste deals, het inzichtelijk op waarde schatten van samenwerkingen en het eventueel berekenen van een commissiemodel belangrijke onderdelen van de dagelijkse werkzaamheden zijn. Zonder commercieel inzicht is het bijna niet mogelijk om een goede affiliate marketeer te zijn.

Out of the box denken

De kracht om out of the box te denken zorgt ervoor dat je samenwerkingen naar een hoger niveau kunt tillen, mee kunt denken over uitingen van bannermaterialen en ideeen kunt opperen om te testen. Zo kun je meer performance uit het kanaal halen en blijven de affiliate marketing werkzaamheden niet bij de basis steken.

Analytisch vermogen

De kracht van data inzicht zorgt ervoor dat je nieuwe optimalisaties kunt spotten en de affiliate samenwerkingen kunt verbeteren. Om het te kunnen verbeteren kun je jouw krachtige communicatie, commercieel inzicht en out of the boxdenken inzetten.  

Solliciteren maar!

Bezit je bovenstaande vier vaardigheden? Dan kun je zeker interesse gaan tonen in affiliate marketeer vacatures of online marketeer functies waarbij je onder andere verantwoordelijk bent voor affiliate marketing. Het kennisniveau kun je omhoog brengen door (online) trainingen te volgen, maar ook door het in de praktijk te leren. 

 

Afbeelding copyright: © rawpixel via 123RF.com

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Plaats een reactie