Zonder SEO geen succesvolle affiliate marketing?

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″][et_pb_row _builder_version=”3.25″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”3.27.4″]

Als je website goed in elkaar zit en je verwerkt affiliate exposure op jouw website, dan heb je geen garantie op het verdienen van geld. Een sterke affiliate marketing inzet op een kwalitatieve website gaat pas werken op het moment dat je bezoekers op jouw website hebt. Die bezoekers, die kun je realiseren zonder extra advertentiebudget er tegenaan te gooien. Geen adverteren op social media, geen advertenties in Google. Investeer in een goede SEO strategie om aan deze bezoekers te komen om succesvol affiliate marketing in te kunnen zetten.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.27.4″]

De kracht van SEO

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.27.4″]

Als je bereid bent extra te investeren in het realiseren van bezoekers voor jouw website, dan kun je prima betaalde online marketing kanalen inzetten. Ik kies er zelf voor om te investeren in het verbeteren van mijn websites. Zo laat ik Affiliateblogger.nl en Welovewebshops.nl groeien door in te zetten op SEO. Het verbeteren van mijn websites zorgt voor een verbetering in de zoekresultaten van zoekmachines als Google. De kracht van SEO is hierbij voor mij belangrijk. Ik zet zonder advertentiebudget in op zoekwoorden die voor mij belangrijk zijn, en dat door content te creeren en aan linkbuilding te doen. 

Ik geloof dat de kracht van SEO verder gaat dan alleen beter vindbaar zijn in Google. Het maakt mijn website kwalitatief beter voor mijn bezoekers, betere vindbaarheid is mijn beloning!

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.27.4″]

SEO is key

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.27.4″]

Ik gaf onlangs het voorbeeld op Instagram hoe belangrijk het focussen op SEO is. Voor een van de adverteerders die ik promoot op We Love Webshops ben ik goed vindbaar in Google op hun merknaam, maar ook op hun naam in combinatie met het woord webshop. Dat resulteert in veel verkeer en regelmatig omzet. 

Met deze webshop pak ik in 2019 ongeveer 230.000 views in Google, welke resulteerden in 2000 klikken. Het aantal sales dat ik met mijn content website realiseerde was 160, wat betekent +- €1100,- omzet dit jaar. Er is geen attributiemodel ingericht, geen extra samenwerking binnen deze commissie. Pure last click commissie. Voor een content website is dit heel netjes.

Regelmatig krijg ik de vraag hoeveel linkjes ik hiervoor heb geïmplementeerd om dit resultaat te boeken. Of hoeveel banners, productfeeds en widgets. Mijn webshop pagina converteert het beste, en hier staan geen honderden links op. Het betreft enkele links. Mijn sleutel tot succes is SEO. Het creëren van content dat goed rankt in Google én tegelijkertijd triggert om door te klikken naar de webshop levert mij deze commissie op. 

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.27.4″]

Geen SEO specialist, toch geld verdienen met seo

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.27.4″]

Ik ben geen SEO specialist. Ik heb mijn basis SEO kennis en vind het heel interessant om me er verder in te verdiepen. Zo check ik iedere week mijn SEO resultaten in mijn MOZ account. Toch, ondanks dat ik geen SEO specialist ben maar een affiliate specialist, kom ik met de combinatie tussen SEO en affiliate marketing ver. Schakel als je behoefte hebt aan een sparringspartner over SEO of extra handjes een zoekmachine optimalisatie bureau in. Je hoeft niet alles alleen te doen. 

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.27.4″]

zonder seo geen succesvolle affiliate marketing?

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.27.4″]

Affiliate marketing is een manier om geld te verdienen met jouw website. Maar zonder verkeer op jouw website is er niemand om op de affiliate links te klikken. Zonder verkeer valt er geen geld te verdienen. SEO is niet per definitie onlosmakend verbonden met affiliate marketing, maar het is een heel fijn online marketing kanaal die je helpt bij het verbeteren van jouw website én de vindbaarheid van de website zonder dat het je meteen extra kosten geeft. Ga voor SEO als jouw sleutel tot succes. SEO kan een ijzersterke bijdrage leveren aan jouw affiliate marketing strategie.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.27.4″]

Dit blogartikel is een gastblog

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]