4 redenen waarom Affiliate Marketing tijdens een studie aan bod moet komen

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.0.74″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Kun jij je nog herinneren dat je studeerde? Ik herinner het me als de dag van gisteren, als Communicatiemanagement studente kreeg ik niet veel mee van de online wereld en werd er met name gefocust op offline communicatie. Vandaag de dag werk ik enkel in de online wereld en ik weet zeker dat ik een extra voordeel heb gehaald uit het volgen van een studie als Communicatiemanagement. De kracht van communicatie is natuurlijk belangrijk binnen affiliate marketing.

Regelmatig krijg ik berichtjes van studenten of ik ze kan helpen met hun opdracht of scriptie, met betrekking tot affiliate marketing. Deze studenten volgen meestal een minor ter aanvulling op hun studie, gericht op digital marketing of online marketing. Super interessant en ik ben erg blij om te zien dat een groot vakgebied als online marketing, waarin zoveel kansen nog voor het oprapen liggen, naar keuze aan bod komt voor een student. Affiliate marketing als klein onderdeel hiervan wordt nog niet zo uitgebreid toegelicht als handig zou zijn voor deze studenten, die mogelijk de online marketing in willen gaan. De pure basis met een definitie en hoe de cirkel werkt, van plaatsen van een promotie tot het registreren van een conversie. 

Toch geloof ik dat studenten meer voordeel kunnen halen uit een dergelijke minor of specialisatie, als ze meer over affiliate marketing te weten zouden komen. Dit komt niet alleen affiliate marketing maar online marketing in de breedste zin van het woord ten goede. Ik geef je 4 redenen waarom affiliate marketing tijdens een studie (uitgebreider) aan bod zou moeten komen. 

1. De markt is nog niet verzadigd

Het vinden van een baan is voor net afgestudeerden een uitdaging. Zonder ervaring of met minimale ervaring aan de slag gaan in de online marketing, waarbij er voor veel specialismen ervaring wordt vereist.

Binnen affiliate marketing staan er regelmatig vacatures open, die in een aantal gevallen langere tijd open staan. Specialisten of junior’s die zich graag zouden specialiseren in affiliate marketing liggen niet voor het oprapen en dat betekent dat er juist nog kansen liggen.

2. De juiste combinatie tussen e-commerce, data, creativiteit en communicatie

Affiliate marketing is het juiste vakgebied waarin verschillende vaardigheden tezamen komen. Eerder schreef ik al over wanneer je een baan als affiliate marketeer zou moeten ambiëren, en dit sluit hier naadloos op aan.

Weet je als student nog niet wat je zou willen doen, maar trekt e-commerce, data en communicatie? Voeg hier een dosis creativiteit aan toe en je bent bij affiliate marketing aangekomen. Krijg je dit niet uitgebreid tijdens je studie, dan kun je het vakgebied ook moeilijker visualiseren en inschatten of het als starter bij jou past.

3. Extra kennis over een markt die de meeste on the goleren kennen

Als je affiliate marketing uitgebreider tijdens een studie zou krijgen, kun je een streepje voor hebben op andere online marketeers die het kanaal on the goleren kennen. Soms als onderdeel van een bredere online marketing functie, soms worden ze volledig in het diepe gegooid.

Een stukje basis kennis is aanwezig, maar het moment dat je echt weet als junior hoe je een programma inricht, hoe een publisher geld verdiend en wat daar voor moet gebeuren, en de kracht van communicatie kent kun je je makkelijker onderscheiden in de markt. Als junior ben je dan een uitzondering op de regel geworden en kun je meteen vanaf de eerste dag kickstarten. Kansen creeer je zelf, en hoe handig zou het zijn als je als student hier al veel over hebt geleerd?!

4. Het leren en beheersen van affiliate marketing gaat niet over één nacht ijs

Dit merk ik zelf ontzettend tijdens de trainingen die ik geef. Mijn trainingen kennen meerdere doelgroepen, van studenten tot online markteers die al jaren werkervaring hebben en nog nooit iets met affiliate marketing hebben gedaan.

Het echt voor je zien van het kanaal is de grootste uitdaging. Hoe kun je dit toepassen voor jouw case, webshop, website of klant? Een training van 6 uur of een les van een uur volstaat niet om goed te kunnen deepdiven in het onderwerp en bij ieder stukje uitgebreid stil te staan. Het behandelen van affiliate marketing in een semester zorgt ervoor dat men dit rustig onder de knie kan krijgen, het zich goed kan visualiseren en zich laten inspireren voor de (nabije) toekomst.

 

Afbeelding copyright: © NejroN via 123RF.com

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Plaats een reactie