5 vragen aan… Jacco Oosterhof

Jacco Oosterhof

Jacco Oosterhof is Managing Director bij Wijnvoordeel International, welke al een campagne heeft lopen sinds 2012. Wijnvoordeel werkt met affiliate netwerk TradeTracker en is met zijn al vijf jaar goedlopende campagne here to stay!

“Mijn affiliate marketing droom is om samen te werken met een goede mix van publishers, waarmee we een optimale campagne kunnen voeren en ons bereik kunnen vergroten.”

Ik stel Jacco de volgende vijf vragen:

Vraag 1. Affiliate marketing & Wijnvoordeel.nl: hoe onderscheiden jullie de affiliate campagne ten opzichte van concurrenten?

Vraag 2. Wat zijn voor jullie piekmomenten in het jaar, waar publishers zich op kunnen richten?

Vraag 3. Welke drie punten vind jij belangrijk binnen een strategische samenwerking met publishers?

Vraag 4. Wat is een sterk affiliate advies dat je aan andere adverteerders mee zou geven?

Vraag 5. Wat is jouw geheim voor succesvol affiliate marketing?

Vraag 1. Affiliate marketing & Wijnvoordeel.nl: waarom zouden publishers jullie moeten promoten en niet een van jullie concurrenten?

Onze eigen naamsbekendheid onderscheid ons van concurrenten. Daarnaast werken we veel met acties en kortingscodes, die erg aantrekkelijk zijn voor publishers om te promoten. Verder zijn we altijd actief op zoek naar goede matches met publishers, zodat we samen goede acties kunnen opzetten. We staan ook zeker open voor ideeën van publishers.

Vraag 2. Wat zijn voor jullie piekmomenten in het jaar, waar publishers zich op kunnen richten?

De grootste piek ligt ieder jaar rond de feestdagen en dan is de topdrukte. Maar het hele jaar door is Wijnvoordeel.nl geschikt om te promoten, voor de wijn drinkende consument. Als publisher kun je ons dus niet alleen rond de feestdagen het beste promoten, maar ook het hele jaar door.

Vraag 3. Welke drie punten vind jij belangrijk binnen een strategische samenwerking met publishers?

Binnen een strategische samenwerking met publishers vinden we drie pijlers belangrijk. Dit zijn communicatie, kwaliteit en transparantie. We geloven dat dit de beste samenwerkingen en resultaat oplevert, dat we op lange termijn kunnen blijven voortzetten.

Vraag 4. Wat is een sterk affiliate advies dat je aan publishers mee zou geven?

Blijf vooral actief en denk ook mee voor optimalisatiemogelijkheden. Als jij ons laat weten wat voor jouw website goed werkt, dan kunnen we daarop anticiperen. Wij vinden het vooral belangrijk dat je ons kan laten weten wat jouw toegevoegde waarde kan zijn voor onze affiliate campagne, maar ook voor Wijnvoordeel.nl.

Vraag 5. Wat is jouw geheim voor succesvol affiliate marketing?

Mijn geheim voor succesvol affiliate marketing is allereerst een up-to-date campagne. Zorg ervoor dat de campagne strak staat, met bijvoorbeeld up-to-date acties en promotiematerialen. Daarnaast het per publisher bepalen van de strategie binnen het programma. Juist door individueel te kijken naar de waarde van een publisher en hoe deze in het programma past, maak je een affiliate programma tot een succes.

Plaats een reactie