5 vragen aan… Lotte Veldhof

Lotte Veldhof

Lotte Veldhof, senior affiliate marketeer bij Dealerdirect (bekend van onder andere ikwilvanmijnautoaf.nl & ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl, versterkt al 5 jaar lang de affiliate branche met haar kennis en expertise. Vanuit Dealerdirect werkt ze samen met TradeTracker en Daisycon en droomt ze van kennisdeling onder de adverteerders.

“Mijn affiliate marketing droom is een platform voor adverteerders. Ik denk dat velen van ons ‘fouten’ maken die voorkomen hadden kunnen worden wanneer we deze met elkaar gedeeld hadden. Vooral de ervaring met een netwerk, een affiliate of keuzes als conversieattributie. Ik zie dat netwerken en affiliates wel gebruik maken van platvormen om ervaringen te delen, maar dat adverteerders hierin achterblijven.”

Ik stelde Lotte de volgende vijf vragen:
Vraag 1: De campagnes van Dealerdirect, ikwilvanmijnautoaf.nl en ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl, gaan om het genereren van leads voor deze labels. Denk je dat het aanmelden om een auto of motorfiets te verkopen laagdrempeliger is dan het plaatsen van een bestelling bij andere organisaties?

Vraag 2: Op welke manier onderscheiden jullie je als adverteerder naar publishers toe?

Vraag 3: Waar merk je dat behoefte aan is onder publishers?

Vraag 4: Hoe blijf je up to date over de trends en ontwikkelingen in de affiliate marketing markt?

Vraag 5: Wat is jouw geheim voor succesvol affiliate marketing?


Vraag 1. De campagnes van Dealerdirect, ikwilvanmijnautoaf.nl en ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl, gaan om het genereren van leads voor deze labels. Denk je dat het aanmelden om een auto of motorfiets te verkopen laagdrempeliger is dan het plaatsen van een bestelling bij andere organisaties?

Ja. De consument kan een voertuig zonder enige verplichting aanmelden. Wanneer hij besluit dit voertuig uiteindelijk toch niet te verkopen, zit hij nergens aan vast. Wanneer je een product koopt, moet je altijd rekening houden met het retourproces van de aanbieder en in de meeste gevallen vooraf betalen. Wanneer het om de daadwerkelijke verkoop van het voertuig gaat, is de drempel echter wel hoger dan bij de aankoop van een product.


Vraag 2. Op welke manier onderscheiden jullie je als adverteerder naar publishers toe?

Iedere affiliate is anders. De informatiebehoefte verschilt en ook het kennisniveau loopt uiteen. Daarom bieden wij oplossingen op maat en persoonlijk contact. Wij geven iedere affiliate een kans door af te rekenen op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Een affiliate krijgt een hogere vergoeding naar conversiepercentage, niet naar aantallen.


Vraag 3. Waar merk je dat behoefte aan is onder publishers?

Affiliates willen serieus genomen worden en erkenning krijgen voor de inspanning die ze voor je verrichten. Ze hebben uiteindelijk exact hetzelfde belang als de adverteerder, namelijk: meer leads en/of sales genereren. Een win-win situatie voor beiden is dan ook belangrijk.


Vraag 4: Hoe blijf je up to date over de trends en ontwikkelingen in de affiliate marketing markt?

Door continue in contact te blijven met affiliates en affiliate netwerken. En natuurlijk door middel van nieuwsbrieven en fora.


Vraag 5: Wat is jouw geheim voor succesvol affiliate marketing?

Oplossingen op maat, persoonlijk contact en transparantie. Daarnaast ben ik van mening dat affiliate marketing een fulltimebaan is en niet iets dat je er een paar uurtjes in de week bij kunt doen.

Wil jij ook met Lotte samenwerken en gaan voor persoonlijk contact, transparantie en oplossingen op maat? Via onderstaande links vind je de campagnes om jouw publisher website bij aan te melden.

TradeTracker – ikwilvanmijnautoaf.nl
TradeTracker – ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl
Daisycon – ikwilvanmijnautoaf.nl

Plaats een reactie