Affiliate banners: welke formaten converteren goed?

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.0.74″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

De vraag van iedere publisher: welke affiliate bannerformaten converteren goed op mijn website? Als je in dit artikel een simpel lijstje met formaten verwacht welke goed zullen converteren op jouw website, dan zit je ernaast. Het is heel erg website en adverteerder afhankelijk welke banners goed converteren. Maar ik ga je wel vertellen welke banners populair zijn en waar je onder andere uit kunt kiezen. Deze populaire formaten converteren goed voor andere affiliate marketeers en publishers, dus in zekere zin kun je deze bestempelen als de affiliate bannerformaten die goed converteren.

Veelvoorkomende bannerformaten binnen affiliate

Binnen affiliate marketing zijn er drie soorten banners als veelvoorkomend te bestempelen: de vierkante banners, de verticaal rechthoekige banners en de horizontaal rechthoekige banners. Deze banners kun je op verschillende plekken op je website en in je versterkende kanalen (bijvoorbeeld nieuwsbrief) integreren.

Vierkante banners

Vierkante banners zijn heel handig te passen en meten in je website en je versterkende kanalen. Vierkante banners kun je goed gebruiken voor je nieuwsbrief (500×500 is hiervoor het meest gebruikte, mits je e-mail template dit natuurlijk toelaat), social media kanalen (vierkante banners kun je makkelijk bijsnijden tot het formaat dat je nodig hebt) en voor je sidebar.

Voorbeelden van populaire vierkante banners zijn:

250×250

336×280
336x280

500×500

Verticaal rechthoekige banners

Verticaal rechthoekige banners zijn ideaal voor in bijvoorbeeld je sidebar op je website, of in je nieuwsbrief.

Voorbeelden van populaire verticaal rechthoekige banners zijn:

120×600

160×600
160 x 600 hemarkt

Horizontaal rechthoekige banners

Horizontaal rechthoekige banners zijn perfect om tussendoor in een blogartikel of op een content pagina te werken. Ook kunnen deze goed gebruikt worden om een blogartikel af te sluiten of in de footer te zetten.

Voorbeelden van populaire horizontaal rechthoekige banner zijn:

120×60

300×250

468×60

728×90
Accessories female NL 051216 - 310317 728x90

 

Header Afbeelding copyright: © Alejandra via Fotolia

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Plaats een reactie