Affiliateblogger Sessions: het verhaal achter de schermen

Als je de website van Affiliateblogger Sessions wel eens hebt gezien, dan weet je dat we op de homepagina een aftelmechanisme hebben lopen. Er zijn nog zoveel dagen, uren, minuten en seconden tot Affiliateblogger Sessions. Dit mechanisme loopt inmiddels ook in mijn hoofd. Ik heb zoveel zin het evenement!

Voor de schermen zie je wat wij vinden dat jij zou moeten zien: de sprekers, het programma, de sessies, de kick-off op de hoofdtribune, de gastenlijst… maar achter de schermen gebeurt veel. Heel veel. Zo hebben we een roadmap opgemaakt, in verschillende categorieen met wat er allemaal nog moet gebeuren.

Helaas lopen er een paar punten achter, maar dat gaan we deze week helemaal goedmaken.

De roadmap geeft structuur en bepaalt wat wij als team iedere week moeten klaarspelen om op tijd ready te zijn voor het evenement. Gaan we het halen? Zeker weten. Maar niet zonder slag of stoot.

Het verhaal achter de schermen: waarom Affiliateblogger Sessions?

Als je Affiliateblogger al een tijdje volgt, dan weet je dat we vorig jaar twee Masterclasses hebben georganiseerd. Super tof, en ieder tot maximaal 100 man. Na iedere Masterclass stuurden we een enquete uit. Aan welke onderwerpen hebben jullie behoefte? En wat voor evenementen zouden jullie graag nog meer zien? Velen van jullie riepen graag een groter evenement te zien: meer mensen, meer sessies, meer verschillende onderwerpen, en bovenal meer affiliate marketing.

Na flink wat financiele berekeningen, en nog meer toetsing in de markt, werd Affiliateblogger Sessions geboren. Grootser op iedere manier. Meer van alles en nergens te kort aan doen. Van details als goodiebags tot grote beslissingen als de locatie.

Hoe dan?

Als ik met mensen praat over Affiliateblogger Sessions, dan krijg ik heel vaak te horen: “Respect hoor, Jen. Dat je het zo groots aanpakt. Maar hoe dan?” Ja, goede vraag. Hoe dan? Het enige dat ik kan zeggen is gewoon doen. Ik wist dat mijn evenementen aanslaan, ik wist dat er vraag naar was, en als ondernemer weet je niet beter dan gewoon risico’s te nemen. Goed gefundeerde risico’s, dat dan weer wel. Want op zo’n groot evenement als dit kun je behoorlijk nat gaan.

Onze kracht zit hem in de naam: Affiliateblogger Sessions. We gaan Affiliateblogger zogenaamd offline halen en echte experts op het podium zetten die je al jouw vragen kunt stellen. De sprekers, zij maken het verschil.

Achter de schermen: waar zijn we mee bezig?

Zoals ik al even zei: onze roadmap is leidend. Het programma is definitief en compleet. Naar dit moment hebben we heel lang en heel hard toegewerkt. Je zit namelijk toch met een deadline: niet alleen dat je zo snel mogelijk het programma op de website wilt hebben staan maar ook het programmaboekje. Die moet toch een keer naar de drukker (eind deze week, yay!). Maar nu we weten dat het programma compleet is, we de sprekers zeker weten en alles afgetikt is met de locatie, valt er toch een zekere last van je schouders af. De spanning in het organiseren is gedaald.

Zijn we klaar? Nee, dat nog niet. Afgelopen en deze week staan in het teken van het op laten maken en bestellen van de goodies voor in de goodiebag, het up to date houden van de website (heb je de gastenlijst al gezien?), het promoten via social media en het regelen van de extra exposure voor de Premium Sponsors.

Ticketprijs

Nog even terug naar het begin: toen we de website van Affiliateblogger Sessions live zetten, hadden we meteen de keuze al gemaakt voor Early Bird Tickets, Regular Bird Tickets en Late Bird Tickets. Geen grote bedragen, maar wel om de urgentie erop te gooien. De Early Bird Tickets wilden we graag voor een laag tarief in de markt zetten. €49,- excl. bekt natuurlijk lekker en we hadden op dat moment nog haast geen spreker of sessie bekend gemaakt. Een win-win dus. Risico voor beide partijen. In mijn enthousiasme heb ik de €49 vastgesteld en kwam ik in de loop van het proces achter dat ik nog niet eens quitte speel met deze ticketprijs. Helaas, jammer dan. Gelukkig waren ze wel al binnen 4 dagen uitverkocht. Er was dus zeker interesse in het evenement.

Tot 1 maart liep de Regular Bird prijs voor €149 excl. en sinds 1 maart ligt de ticketprijs op €199 excl.

Ticketverkoop

Wist je dat de meeste tickets in de laatste weken worden gekocht, zo vlak voor het evenement? Soms piekt het zelfs nog in de laatste paar dagen ervoor. Helemaal top natuurlijk, een piek op dat moment plan je in. Maar maakt het ook nog wel even extra spannend. Wij geven namelijk al eerder door voor hoeveel man er eten en drinken geregeld moet zijn. En de naamkaartjes drukken doen we inmiddels al in twee delen. Just to be sure. Maar het moraal van dit stukje: weet je zeker dat je erbij wilt zijn en heb je nog geen tickets? Koop ze liever zo snel mogelijk, dan maak je het ons als organisator een stuk makkelijk!

Het blijft nog even spannend…

Tot en met vrijdag 13 april blijft de spanning hoog. Letterlijk tot het einde van het evenement en het uitsturen van de enquete (uiteraard). Daarna is het nog steeds wel even spannend: heeft iedereen het echt naar zijn zin gehad en vond iedereen het echt waardevol? Gelukkig kun je dit wel al een beetje pijlen op de dag zelf, maar het ontvangen van anonieme en positieve berichten is altijd een extra schouderklopje. Een extra bevestiging dat niet alleen jij de dag van het jaar hebt gehad, maar ook de aanwezigen.

Ik hoop dat ik jou zie tijdens Affiliateblogger Sessions, zelfs als je last minute nog een ticket koopt 🙂

Jennifer

Plaats een reactie