Veel minder meetlinks maken dankzij LinkPizza

Ik hoor steeds vaker publishers om me heen die ervoor kiezen om specifiek met één netwerk samen te werken, ook al zijn ze bij verschillende netwerken aangesloten. Het is veel fijner om alle data in één netwerk te zien, één factuur te ontvangen en bovendien: het kost veel minder tijd. Als publisher werk je vaak nog naast, soms zelfs fulltime, het bijhouden van je website. Dus iedere seconde die je kan besparen, doe je dan al snel.

Gelukkig is de markt continu in beweging en komen er steeds meer handige tools naast de affiliate netwerken. Ken je LinkPizza al? Als je ook affiliate linkjes op je website wil, zonder dat je deze meetlinks zelf aanmaakt, dan zou ik zeker kiezen voor dit affiliate platform. In deze blogpost leg ik je graag meer uit over Linkpizza zodat je zelf kan bepalen of dit iets is voor jouw publisher website.

Wat doet LinkPizza voor jou?

In een zin: LinkPizza zorgt ervoor dat jij je kan focussen op jouw website en je niet onnodig veel tijd kwijt bent aan verschillende affiliate netwerken en affiliate campagnes. Want een groot deel van de affiliate netwerken zit hierbij aangesloten, waardoor jij niets mist. Op LinkPizza vind je meer dan 33.000 adverteerders, waar je jouw website niet afzonderlijk voor hoeft aan te melden. Een aanmelding bij LinkPizza is voldoende.

linkpizza adverteerders
Voorbeelden LinkPizza adverteerders

Het klinkt heel mooi, maar wat gebeurt hier nu echt? Als je een blogpost schrijft voor jouw website, of een ander soortgelijk contentstuk, en je wil verwijzen naar een adverteerder om hier iets extra’s aan te verdienen dan ga je de campagne van de adverteerder opzoeken in het betreffende affiliate netwerk om er een meetlink van te maken. Dit platform geeft je de mogelijkheid om je puur op het schrijven van de blogpost te focussen door via een WordPress plugin jouw linkjes om te toveren naar meetlinkjes. Het enige wat je hoeft te doen is jouw content schrijven en een linkje invoegen.

Wat doe jij voor LinkPizza?

LinkPizza gaat voor een zo compleet mogelijk platform, waar jij als publisher zeker bij hoort. Daarnaast draag je een deel van je commissie af aan LinkPizza (20%). Geen starterskosten of andere onverwachte kosten, alleen een deel van je commissie als je zelf sales binnenhaalt. Maar deze kosten haal je er wat mij betreft zeker uit met de extra tijd en energie die je over hebt nu je zelf geen meetlinks meer hoeft aan te maken.

linkpizza publishers
Voorbeelden LinkPizza publishers

 

Wat kan LinkPizza nog meer?

Er kan nog veel meer voor je gedaan worden dan alleen extra gemak doordat je geen meetlinks meer aanmaakt. Zo heeft LinkPizza handige tools voor je ontwikkeld waar je, na aanmelding, gemakkelijk gebruik van kan maken.

Handige tools van LinkPizza

WordPress plugin
Om dit platform optimaal voor je te laten werken, kun je een plugin downloaden in WordPress. Met één klik op de knop onder het kopje plugins, kun je LinkPizza installeren.

Na het installeren wordt er om een API Token gevraagd. Klinkt ingewikkeld, is het niet. Deze kun je namelijk hier gemakkelijk aanvragen. Nadat je deze Token in de plugin hebt geplakt, you’re good to go!

linkpizza wordpress

Chrome plugin
Je hoeft niet altijd in te loggen om adverteerders op te zoeken. Je kan een Chrome plugin downloaden, waardoor je duidelijk via je zoekmachine te zien krijgt welke adverteerders via LinkPizza werken.
Als je de plugin hebt geïnstalleerd, dan zie je een mooi icoontje naast je url-balk.

linkpizza-chrome-extentie

linkpizza implementatie extentie

Probeer daarna maar eens een organisatie te Googlen. Ik koos voor De Bijenkorf. Achter de link zie je een $ teken staan, wat betekent dat deze organisatie actief is via LinkPizza. Je kan deze dus promoten met een url van hun website en LinkPizza zal deze link omzetten in een trackingurl.

voorbeeld-eurotekens

En wat doe je met betaalde posts en advertorials waar je geen meetlink achter wilt hebben?

Maak een categorie aan in WordPress en hang de advertorials onder deze categorie. In de plugin kun je onder geavanceerd aangeven dat LinkPizza niet mag worden ingezet voor specifieke categorieën. Zo voorkom je dat je betaalde posts en advertorials een meetlink toegewezen krijgen.

Ik weet het, het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar LinkPizza is echt een sterk platform die het jou als publisher gemakkelijker maakt. Ook voor adverteerders is het geen verkeerde keuze om samen te werken met netwerken die met dit op de publishervraag inspelende platform samen werken. Je hebt nog altijd de keuze om leads/sales te keuren, dus als je niet met een publisher wil samen werken en daarom ook niet wil belonen dan keur je deze af. Het is logisch dat je LinkPizza een deel van de commissie afdraagt, het mooie dashboard en platform moet ergens van betaald worden. Vooralsnog merk ik in ieder geval hoeveel tijd het mij bespaart door niet op verschillende netwerken te hoeven inloggen en dat kan ik jou ook aanraden. Jammer is wel dat LinkPizza vooralsnog niet samenwerkt met TradeTracker, maar gelukkig wel met onderstaande netwerken.

linkpizza-netwerken

Wil jij ook starten met LinkPizza? Meld je hier aan.

4 gedachten over “Veel minder meetlinks maken dankzij LinkPizza”

 1. Beste Jennifer, wat een goede samenvatting, volgens mij heb je goed onderzoek gedaan.

  We hebben recent ook KLM, Wehkamp en Albert Heijn via Performance Horizon en het netwerk Webgains en webgains.com aangesloten en ook voor sommige publishers krijgen automatisch Ebay.

  Verder krijgen we ook steeds meer de allerhoogste vergoedingen als basis voor alle publishers zoals voor de HEMA: http://blog.linkpizza.com/nl/2016/10/25/25-vergoeding-verhoging-voor-de-hema/

  Groet,

  Klaas Joosten

  Beantwoorden
 2. Hi Jennifer,

  Interessante tool + artikel! Het zou voor mij (en anderen :-)) interessant zijn om hem ook te vergelijken met de andere linkreplacers in de markt. Hoe verhoudt het zich bv met tools zoals digidip en skimlinks etc. Heb jij daar ervaring mee? Wellicht leuk voor een volgende blogpost.

  Gr

  Beantwoorden

Plaats een reactie