5 vragen aan… Ella Mak

Ella Mak is werkzaam bij AdCombo als Head of Affiliate Management Department. In de wereld van affiliate marketing is ze inmiddels als drie jaar werkzaam en staat met enige regelmaat op het podium van grote congressen en evenementen. Tijd voor een 5 vragen aan!

Mijn droom is om net als de beste affiliate in mei een Ferrari California te winnen in het blauw. Deze auto geven we weg tijdens onze Adchallenge Contest.

Voordat ik Ella 5 vragen voorleg, vraag ik haar om een korte introductie over AdCombo.

AdCombo is een CPA-netwerk en directe adverteerder met duizenden exclusieve aanbiedingen in GEO’s met weinig concurrentie. Gericht op low-competition tier-2 Geographics met lagere CPC en hogere ROI, voegt AdCombo een uniek “Cash on Delivery”-conversieschema toe aan de mix, wat resulteert in een torenhoge conversieratio op de favoriete verkeersbronnen zoals Facebook, Pay-per-click, banners en clickunders.

Door de gelokaliseerde (pre)landingspagina’s kan er volledig gefocust worden op de campagnes. Dit scheelt weer in het budget omdat er geen vertalingen gedaan hoeven te worden. Doordat AdCombo zijn eigen DNS servers heeft, kan het sneller werken en ziet de gebruiker de pagina onmiddellijk. Het sonarsysteem controleert continu elke server in de aanwezige landen. Het systeem detecteert binnen een minuut verbindingsverlies en stuurt al het verkeer automatisch door naar een live server.

Door de enorme hoeveelheid CDN POI kan er een snellere laadtijd gegarandeerd worden, zelfs in landen zoals India en Indonesië. Door onze grote databases en analytische software kunnen wij publishers snelle en betrouwbare informatie geven.

Ik stel Ella de volgende 5 vragen:

Vraag 1. Waarom zouden Nederlandse affiliate programma’s gebruik moeten maken van AdCombi? Wat kan AdCombo aan hen bieden?

Vraag 2. Welke trends zijn volgens jou op dit moment belangrijk en hoe zou je hier op inspelen met AdCombo?

Vraag 3. Kun je iets noemen dat mogelijk is met AdCombo wat de meeste mensen niet zullen verwachten?

Vraag 4. Heb je nog tips voor affiliate marketeers en publishers die zij nodig hebben tijdens het gebruiken van AdCombo of het beheren van hun affiliate programma?

Vraag 5. Wat is je geheim om succes te boeken met affiliate?


Vraag 1. Waarom zouden Nederlandse affiliate programma’s gebruik moeten maken van AdCombo? Wat kan AdCombo hun aanbieden?

“AdCombo is een innovatief CPA netwerk dat eigen, exclusieve aanbiedingen levert. Daarnaast wordt er twee keer per week uitbetaald en is er een groot publiek voor de aanbiedingen. Affiliates uit Nederland kunnen heel eenvoudig starten met hun lokale campagnes. Het belangrijkste voordeel hierbij is natuurlijk dat er geen taalbarrière is en dat ze hun publiek beter begrijpen dan de andere affiliates uit andere landen.”

“Ook hebben we een uniek Cash-on-Delivery model. Hierbij hoeft er niet gewacht te worden totdat een bestelling is geleverd. De klant plaatst een bestelling, door middel van een telefoontje wordt de bestelling bevestigd, en direct staat het geld op het account! Dit model is niet alleen heel geschikt voor de affiliates maar ook voor de klanten, want zij kunnen achteraf betalen. Dit zorgt voor vertrouwen bij de klant, wat weer zorgt voor een hogere conversieratio.”

“Wij begrijpen ook dat landingspagina’s ervoor zorgen dat de conversieratio omhoog gaat, dus zijn onze landingspagina’s heel eenvoudig in gebruik. Per aanbieding hebben we dan ook tussen de twee en vier landingspagina’s. Deze worden weer vernieuwd op basis van de statistieken van de conversieratio. Wanneer we zien dat een landingspagina een lagere conversieratio heeft dan dat het had, zetten we onze designers aan het werk die dan een nieuwe pagina maken. Ik heb een overzicht van onze top NL en BE aanbiedingen:”

adcombo
© AdCombo

Vraag 2. Welke trends zijn volgens jou op dit moment belangrijk en hoe zou je hier op inspelen met AdCombo?

“Ons team staat altijd klaar om je te adviseren over alle vragen met betrekking tot alle TOP en trend aanbiedingen. Beauty en gewichtsverlies zijn altijd een trend, daarom zijn deze categorieën ook zo populair. Ik geef je graag twee voorbeelden: Chocolate Slim is bijvoorbeeld perfect voor sociaal verkeer en Detoxic converteert goed in combinatie met native advertising.”

AdCombo
© AdCombo
AdCombo
© AdCombo

Vraag 3. Kun je iets noemen dat mogelijk is met AdCombo wat de meeste mensen niet zullen verwachten?

“Ons netwerk probeert constant loyale publishers te belonen en te motiveren, daarom hebben wij af en toe wedstrijden waarbij je bijvoorbeeld een auto of heel veel geld kan winnen. Je kunt via https://gameofleads.adcombo.com de wedstrijd bekijken en meedoen.”

Vraag 4. Heb je nog tips voor affiliate marketeers en publishers die zij nodig hebben tijdens het gebruiken van AdCombo of het beheren van hun affiliate programma?

“Wij zijn trots op het feit dat wij een zeer vriendelijk en behulpzaam team van affiliate managers hebben. De managers staan altijd klaar voor vragen over de laatste trends, vragen over jouw eigen aanbiedingen en het krijgen van tips! We raden het dan ook aan om deel te nemen aan de digitale conferenties.”

Wees daarnaast niet bang om te investeren in jouw campagnes,
het zal zich dubbel en dwars terugbetalen!

Vraag 5. Wat is je geheim om succes te boeken met affiliate?

“Er is geen geheim. Er is geen wondermiddel wat je zal laten slagen. Genereer nieuwe traffic, leer nieuwe functies kennen, optimaliseer de bestaande campagnes en behandel het als een fulltime baan. Meer niet!”

Plaats een reactie