5 vragen aan… Maarten de Wilde

Maarten de Wilde

Maarten de Wilde is affiliate marketeer bij Bakker Hillegom, ook beter bekend als Bakker.com. Met 6 jaar affiliate marketing ervaring in zijn zak, neemt Maarten je mee in de Nederlandse affiliate campagnes van Bakker.com.

“Voor Bakker zou het perfect zijn om heel veel goede lange termijn affiliate partnerships te hebben. Met onder meer vergelijkingssites, content en inspiratie sites die schrijven over tuinieren en het plezier van tuinieren. Een long term win win samenwerking, waarbij de affiliates een hoge CR behalen en ons op een rendabele manier maximaal kunnen promoten. Dat is mijn affiliate droom voor Bakker.com.”

Tijdens deze vijf vragen aan, stel ik Maarten de volgende vragen:

Vraag 1: Als je een nieuwe publisheraanmelding voor de Bakker Hillegom campagne binnen ziet komen, waar houd je dan rekening mee bij het accepteren van de publisher? Welke tips kun je nieuwe publishers meegeven?

Vraag 2: Maken voor Bakker Hillegom startende publishers nog kans?

Vraag 3: Waar merk je dat behoefte aan is onder de publishers op het gebied van accountmanagement?

Vraag 4: Wat verwacht jij dat de belangrijkste trend/ontwikkeling wordt de komende periode? En speel je hier al op in?

Vraag 5: Wat is in jouw ogen het geheim voor succesvol affiliate marketing?

“Het verschilt per land met welk affiliate netwerk of affiliate netwerken Bakker.com samenwerkt. Voor Nederland zijn dat TradeTracker en Zanox, voor de UK is dat Affiliate Window, voor Duitsland zijn dat Affilinet, Belboon, Zanox en Tradetracker. In Frankrijk bijvoorbeeld is dat Netaffiliation.


Vraag 1: Als je een nieuwe publisheraanmelding voor de Bakker Hillegom campagne binnen ziet komen, waar houd je dan rekening mee bij het accepteren van de publisher? Welke tips kun je nieuwe publishers meegeven?

We staan vanuit Bakker veel businessmodellen toe, ook cashback en kortingscode sites. Verder kijken we vooral of het geen adult-site is en of de content niet aanstootgevend is.


“Niche sites over bepaalde onderwerpen maken zeker kans om veel commissie te gaan verdienen.”

Maken voor Bakker Hillegom startende publishers nog kans?

Zeker. Content sites bijvoorbeeld een site over bloembollen, scoren heel goed, dus niche sites over bepaalde onderwerpen maken zeker kans om veel commissie te gaan verdienen.

Verder is elke nieuwe partij welkom, we bieden vaak een extra hoog tarief aan commissie in ruil voor extra promotie. Dus als een affiliate extra promotie kan doen, bieden we daar ook extra commissie voor.


Waar merk je dat behoefte aan is onder de publishers op het gebied van accountmanagement?

Affiliates willen vaak unieke promotiecodes, content en hoge commissie. Een accountmanager van een affiliate netwerk kan publishers met ons in contact brengen om een mooie deal te maken.


“Bakker speelt met veel nieuwe content in op de marktontwikkeling dat het online kopen van groenartikelen steeds populairder wordt.”

Wat is in jouw ogen het geheim voor succesvol affiliate marketing?

Een goede CR en een aantrekkelijke commissie voor affiliates, zijn zeer belangrijk. Vanuit Bakker doen wij er alles aan om de site zo goed mogelijk te laten presteren, dus om een hoge CR te realiseren. Ondersteuning aan affiliates bieden we door banners, links en feeds te leveren, met hierin alle informatie die nodig is voor affiliates. Extra commissie is altijd mogelijk, in overleg met elkaar. In ruil voor extra promotie kunnen we extra hoge beloningen afspreken met affiliates.

Bedankt voor een deepdive in de campagnes van Bakker.com, Maarten!

Plaats een reactie