Affiliate marketing voor elektronica bloggers

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.0.74″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

In de reeks ‘geld verdienen met bloggen’, duiken we vandaag in de wereld van de elektronica blogger. Deze bloggers schrijven graag over de nieuwste technologieën, elektronica en gadgets. Van klein naar groot en van televisies tot smartphones. Val jij binnen deze groep of spreekt dit je aan? Ik vertel je de mogelijkheden binnen affiliate marketing.

Vergoeding via affiliate marketing

Als elektronica blogger licht je graag de elektronicaproducten uit die jij gaaf vind. Dit kun je doen door linkjes met een stukje tracking achter de items te plaatsen die je uit wilt lichten op jouw website in de door jou geschreven content. Je kunt echter ook vergelijkingen maken op jouw website, door gebruiken te maken van productfeeds. Deze haal je uit jouw affiliate account binnen het netwerk en bevatten dan al meteen de juiste trackinglinks.

Door tracking achter jouw promoties te gebruiken kun je via affiliate marketing geld verdienen. De promotie doe je in dit geval al op jouw blog, dus waarom niet de reguliere linkjes vervangen door affiliate links om een beloning te krijgen in commissie als jouw volgers iets kopen? De hoogte van de commissie die je krijgt hangt af van de ingestelde commissie van de adverteerder. Het percentage gaat over de orderwaarde exclusief BTW heen.

Helaas hebben elektronica items in de meeste gevallen niet veel marge waardoor de percentages lager liggen ten opzichte van andere productcategorieën. De orderwaarde ligt vaker hoger dan andere productcategorieën (afhankelijk van het product natuurlijk), dus laat het beeld hierdoor niet vertekenen. Je kunt nog steeds mooie commissies verdienen!

Mogelijkheden binnen affiliate marketing

De kleinere elektronica items kunnen heel goed rondom grote momenten gegeven worden, bijvoorbeeld met de feestdagen of rondom verjaardagen. Maar de actiemomenten zijn vaker de momenten dat men elektronica items zal gaan bestellen. Denk aan de BTW vrije dagen van de Media Markt of Black Friday / Cyber Monday. Dit soort actiemomenten zal je sterk op in moeten spelen om jouw doelgroep over de streep te trekken.

Kijk ook of je producten gesponsord kunt krijgen als barterdeal in ruil voor extra exposure. Zo kun je meer reviews schrijven en jouw ervaringen delen met jouw volgers. Review je soortgelijke artikelen? Link naar de artikelen door binnen jouw blog zodat je een optimaal resultaat nastreeft. Denk ook aan de juiste accessoires die je erbij kunt benoemen.

Type campagnes binnen de affiliate netwerken

Als elektronica blogger kun je met veel verschillende webshops samenwerken die via affiliate marketing een programma hebben draaien. Ik zet een aantal programma’s, ofwel campagnes, voor je een rij:

 • Media Markt (Tradedoubler)
 • Televisiewinkel.nl (Daisycon)
 • Coolblue (Partnerize)
 • Sennheiser (Awin)
 • Art & Craft (TradeTracker)
 • com (Partnerprogramma)
 • Amac (Daisycon)
 • Microsoft (Tradedoubler)
 • Expert.nl (TradeTracker)
 • wehkamp (Partnerize)
 • Dyson (Awin)

Voorbeelden van type blogposts waar adverteerders blij van worden

Denk goed na over welke actiemomenten er in het jaar zijn en waar je op in wilt spelen. Bereid je hier goed op voor met verschillende type blogposts. Ze hoeven niet allemaal gericht te zijn op de specifieke acties, een review met benoeming van de actie is ook top.

Voorbeelden van goede type blogposts zijn:

 • 5 gadgets die je dit najaar moet hebben
 • De trends binnen de smartphones
 • Mijn verlanglijstje voor de feestdagen
 • Productreview: smartwatch
 • Op zoek naar een verjaardagscadeautje? Top elektronica items tot €35 euro

Veel succes met promoten!

Afbeelding copyright: © sentavio via 123RF.com

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Plaats een reactie