Automatisch affiliate links maken

Ik heb eerder eens een artikel geschreven over de tool LinkPizza, waar vanuit de vraag naar voren kwam of ik niet eens meerdere tooling naast elkaar wilde zetten. Er is immers zoveel verschillende tooling om automatisch affiliate meetlinks te maken, wanneer kies je dan voor welke? Ik zet Linkpizza, Skimlinks en Digidip op een rij.

In de basis doen deze drie partijen hetzelfde: ze maken het de publisher makkelijker om affiliate marketing in te zetten als online marketing kanaal. Zo hoef je geen eigen affiliate links meer aan te maken als je een van deze tools inzet. Ik neem je stap voor stap door te tooling heen!

LinkPizza

Zoals je ongetwijfeld al in mijn LinkPizza artikel hebt gelezen, zorgt LinkPizza ervoor dat publishers zich kunnen focussen op hun website. Ze nemen het affiliate samenwerkingsgedeelte uit handen. Je hoeft zelf geen affiliate links te maken als publisher en daarnaast kan LinkPizza ook de rol van het mediabureau voor je vervullen. Ze hebben een marktplaatsgedeelte op hun website, waarbij je jouw website als contentcreator kan aanprijzen voor verschillende adverteerders.

Het aanmelden bij LinkPizza gaat heel gemakkelijk. Je kan hierbij kiezen voor een Javascript implementatie, een WordPress plugin of een redirect. Ondanks dat LinkPizza Nederlands is, is deze communicatie in het Engels. Ze hebben overigens wel een Nederlandstalig supportteam. Ik ben zelf plugin fan, dus deze heb ik dan ook geïnstalleerd.

linkpizza wordpress

linkpizza wordpress

LinkPizza registreert jouw klikken, ook van niet gevolgde links, waardoor je een compleet overzicht hebt. Verder vind je in deze tool de adverteerders, maar ook jouw opdrachten en beschikbare campagnes. De adverteerders binnen LinkPizza richten zich op de Nederlandse markt, maar ze bieden ook internationale campagnes aan. In Nederland zijn veel grote publishers en adverteerders (meer dan 6600) aangesloten. Denk bijvoorbeeld aan Sanoma, Hearst, Grazia en Wayne Parker Kent. Verder is er een integratie met verschillende affiliate netwerken waaronder Daisycon, Tradedoubler en Awin.

linkpizza publishers

Naast de affiliate link tooling, is er een marktplaats waar je verschillende publishers vindt, met hun aantal views, social volgers en een prijsindicatie voor content. Meer dan 1000 publishers staan in deze marktplaats. Dit geeft een goede indicatie wat je kan verwachten van de content die je zou afnemen.

Linkpizza Marktplaats

LinkPizza heeft verschillende extra tools om jou verder te helpen. Zo hebben ze een linkzoeker, een link checker en een link verkorter. Daarnaast hebben ze ook een chrome extensie waarmee je gemakkelijk tijdens het Googlen kan zien welke links omgezet kunnen worden tot meetbare links. Dit herken je aan het dollarteken.

LinkPizza is gratis, mocht je commissie via deze tooling verdienen dan sta je van jouw commissie 20% af aan LinkPizza. Dat is €2 per iedere €10 die je verdiend.

Wil je meer weten over hoe LinkPizza werkt? Lees dan hier verder.

Skimlinks

Bij Skimlinks ga je allereerst drie fases door: aanmelding, goedkeuring en tracking plaatsen. De aanmelding gaat voorspoedig en ik krijg al snel goedkeuring om Skimlinks te mogen gebruiken. Tracking implementeren gaat ook soepel. Hier zijn namelijk drie keuzes voor: een stukje code plaatsen in je footer, je kan gebruik maken van vBulletin en er is een speciale implementatie mogelijkheid voor WordPress gebruikers. Ik heb zelf het laatste gebruikt, waarbij ik enkel een plugin hoefde te downloaden en installeren.

Zelf ben ik altijd benieuwd naar hoeveel Nederlandse adverteerders er aangesloten zitten. Bij Skimlinks zijn dat er momenteel 157. Mocht je met jouw website niet alleen een focus hebben op Nederland, maar ook op andere landen dan is Skimlinks een juiste tooling voor jou. Dankzij het internationale karakter kun in totaal kiezen uit bijna 22.000 adverteerders over de hele wereld.

Skimlinks Merchants

Tof om te zien is dat je naast het land, de adverteerder en de link ook een verwachting voor jezelf aan resultaat kan schetsen. Zo tonen ze de gemiddelde conversieratio en de eCPC binnen Skimlinks van deze adverteerders. Dat helpt jou bij het maken van een keuze tussen adverteerders.

Verder kun je in Skimlinks als adverteerder acties aangeven die gepromoot kunnen worden. In verhouding met het aantal adverteerders is het aantal acties weinig, maar het is een optie om deze hierin mee te geven.

Een andere toffe tool in Skimlinks is hun bèta product search. Toets een woord naar keuze in, bijvoorbeeld fiets, en je ziet verschillende pagina’s naar boven komen van verschillende adverteerders met betrekking tot dit woord. Door te klikken op de link open je de webpagina van de adverteerder, ook kun je meteen een affiliate link creëren.

Skimlinks Product Search

Tot slot heeft Skimlinks een aantal tools die heel interessant zijn. Bijvoorbeeld de Skimlinks editor, dat een plugin voor de browser is waarbij je meteen extra informatie uit Skimlinks kan halen over het programma van de adverteerder waar je nu op zit. Ook is er een mogelijkheid om een searchbox voor producten van eBay of Amazon te implementeren met een stukje code. Verder is er een linkgenerator (als je geen plugin, API of andere verbinding gebruikt kun je Skimlinks alsnog gebruiken zonder dat je links automatisch omgezet worden), een URL verkorter en zijn er verschillende API-mogelijkheden.

Skimlinks vraagt overigens, net als LinkPizza, geen geld voor de tooling maar neemt een stukje van jouw commissie. Skimlinks neemt 25% van de commissie die jij hebt verdiend. Dus €2,50 per iedere €10,- die jij verdiend.

Digidip

Digidip wilde helaas niet meewerken aan dit artikel. Ik kon zelf geen aanmeldformulier vinden op hun website, dus nam ik rechtstreeks contact met hen op. Digidip is een privénetwerk die alleen werken met een kleine selectie publishers, die invloed hebben in meerdere landen en wiens sites logischerwijs binnen affiliate marketing passen. Helaas hoort Affiliateblogger hier niet bij. Ook konden ze mij niet voorzien van een demo account om hen toch mee te nemen in dit artikel. Jammer!

Samenvattend

Het is volledig afhankelijk van wat je van een tooling verwacht en wat bij jouw website past om te bepalen welke van de twee geschikt is. Beide systemen zijn gebruiksvriendelijk en doen wat ze moeten doen. Samenvattend beide systemen:

LinkPizza

 • Nederlandstalig supportteam
 • Kan ook dienen als mediabureau
 • Handige plugin’s en toolings
 • Keuze uit meer dan 6600 adverteerders
 • Werkt samen met verschillende affiliate netwerken
 • 20% commissie afdracht als jij commissie verdiend

Skimlinks

 • Internationale focus
 • Keuze uit bijna 22.000 adverteerders
 • Ook te gebruiken zonder integratie
 • Inzicht in gemiddeld conversieratio en eCPC
 • Handige plugin’s en toolings
 • 25% commissie afdracht als jij commissie verdiend

Afbeelding copyright: © Lumina Images via Fotolia

2 gedachten over “Automatisch affiliate links maken”

 1. Handig om dit eens op een rijtje te zien. Ik ben zelf net gestart met een website en wil hier ook gebruik van gaan maken, dus de verschillen zijn me nu helemaal duidelijk. Ik heb nog wel behoefte aan een voorbeeld filmpje, van A tot Z hoe zet je nu een affiliate link in je bericht/side bar etc. Die heb ik nog niet kunnen vinden namelijk. gr. Carmen

  Beantwoorden
  • Hoi Carmen,

   Wat fijn om te horen dat je iets hebt aan dit overzicht! Wil je in het filmpje zien hoe je dit doet in WordPress? Of juist vanuit deze tooling?
   Dan kan ik kijken of ik dit voor je kan maken 🙂

   Ik hoor graag van je!

   Groetjes,
   Jennifer
   Affiliateblogger

   Beantwoorden

Plaats een reactie