Investeren in affiliate marketing: durf jij het?

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″ custom_padding=”0|0px|38.51102828979492px|0px|false|false”][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.0.74″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Vaak wordt er aangekondigd dat je als publisher veel moet doen om je website zo goed mogelijk te optimaliseren, voor zowel je bezoekers als zoekmachines. Denk hierbij aan het schrijven van unieke en relevante content, linkbuilding, snelheid van je website, usability en mobile-friendly.

Natuurlijk zijn al deze voorbeelden waar en helpen ze bij de vindbaarheid van je website (en genereren van leads). Maar er wordt minder gesproken over dat je naast tijd, ook geld kunt investeren om een zoveel mogelijk leads te genereren. Een bekende uitspraak is: ‘Je moet geld investeren om geld te verdienen’.

Voordelen om je website/product online (betaald) te promoten:

  • Vergroot je naamsbekendheid
  • Vergroot het aantal impressies/clicks/leads
  • Bereiken van een specifieke doelgroep
  • Promotie en aanpassingen zijn erg flexibel

Maar goed, waar kun je eigenlijk allemaal adverteren? Voordat je dat doet, kijk goed naar de niche waar jouw website zich op richt. Vanuit hier kun je relevante websites zoeken die aansluiten op jouw specifieke thema of categorie. Meestal hebben de grotere websites een speciaal document beschikbaar met advertentiemogelijkheden en tarieven.

Daarnaast kun je ook adverteren via sociale media als Facebook, Twitter en Instagram. Het voordeel hiervan is dat de (instap)kosten lager zijn en je dit makkelijk kunt doseren.

“Waar ik zelf veel gebruik van maak? Dat is adverteren via Marktplaats, daar gaan inmiddels duizenden euro’s naar toe. – Kelvin Brans”

Maar je hebt niet altijd een website nodig om bezig te zijn met affiliate marketing. Een andere tip die ik je graag wil meegegeven is dat als je een Facebook-pagina hebt, je vanuit hier gratis kan ‘adverteren’. Facebook geeft je namelijk sinds een tijd de mogelijkheid om een Facebook shop in te richten. Hoe pak je dit aan? Product afbeeldingen downloaden en de juiste tracking url implementeren. Je Facebook shop is ingericht en klaar om leads te genereren!

Kijk goed welke platformen voor jou het meest opbrengen tegen de zo laag mogelijke kosten. Daar zit je winst!

 

Afbeelding copyright: © Vege via Fotolia

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Plaats een reactie