Het ontstaan van ‘affiliate marketing in 60 minuten’

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″ custom_padding=”0|0px|38.51102828979492px|0px|false|false”][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.0.74″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Onlangs kwam het op Affiliateblogger.nl uit de hemel gevallen: er komt een affiliate marketing boek. En nee niet zomaar een, eentje die ik heb geschreven. Ik wil graag iets meer over de totstandkoming hiervan met je delen.

Het begon met een passie en een droom

Ik hoef je niet meer uit te leggen dat ik een enorme passie voor affiliate marketing heb. Ik vind het een fantastisch vakgebied, waarin we nog zoveel kennis kunnen uitwisselen. Ik heb al jaren het idee in mijn hoofd dat ik het geweldig zou vinden om een keer een boek te schrijven. De ervaring, het proces en jouw naam op een boekenkaft. Wauw toch?

Aan het einde van de zomer vroeg ik me af, zo rond dezelfde tijd dat ik Affiliateblogger ben begonnen, of er nog nieuwe affiliate boeken in 2016 zijn bijgekomen of dat er nog iets op de planning staat. Ik stuitte online op verouderde boeken, maar wel op de steeds uitbreidende lijn ‘in 60 minuten’ serie van Frankwatching. Het viel me op dat er nog geen Affiliate versie was, ik zocht de uitgeverij op en ik stuurde een e-mail.

Leren hoe je een managementboek schrijft

Haystack, de uitgeverij van de ‘in 60 minuten’ serie van Frankwatching, nam niet lang na mijn e-mail contact met me op. Is affiliate nog wat dan in Nederland? Het slechte imago, de markt. Ik heb mijn beste beentje voor gezet voor de markt en de uitgeverij ervan overtuigd dat dit juist is wat de markt nodig heeft. Ik geloof hier namelijk heilig in, maar het was goed om het doel van het boek hiermee al meteen duidelijk te hebben.

Van het een kwam het ander en voordat ik het wist volgde ik de workshop ‘Hoe schrijf ik een managementboek?’ Als je zelf eens een managementboek wilt schrijven, dan kan ik je deze workshop enorm aanraden. Een dag op locatie met andere potentie managementboekenschrijvers. Ik kreeg tips en tricks, werd aan het denken en aan het werk gezet en kreeg veel informatie over de boekenwereld. Dit heeft mij enorm geholpen bij het zetten van de eerste stapjes.

Een managementboek schrijf je niet even, dat is het voornaamste wat ik heb geleerd. Passie en enthousiasme zijn heel erg handig, maar zorgen er ook voor dat je ‘gewoon’ wil gaan tikken. Met hulp van Haystack heb ik eerst een flaptekst opgezet en een inhoudsopgave. Een erg gedetailleerde inhoudsopgave. Het was uiteindelijk een invulwerkje. Alles zat in mijn hoofd en kon op basis van de inhoudsopgave zo worden ingevuld. Dit laatste ging super snel! Uiteraard, zoals de meeste schrijvers ongetwijfeld tegenkomen, ga je over je maximaal aantal woorden, moet je punten schrappen en blijken ideeën die je had toch niet zo goed bij het boek te passen.

Het was tot nu toe al een route van vallen en weer opstaan, maar oh wat heb ik hier ontzettend veel van geleerd. En dan komt er nog zoveel aan! Alles is nog nieuw bij een eerste boek, dus ik kijk enorm uit naar de volgende stappen. Het geredigeerde boek terugkrijgen, het bekijken van het voorstel voor de cover, de uiteindelijke go voor het drukken van het boek, de verkoop. Ik kijk ernaar uit!

Ik ben hier dus al sinds de start van Affiliateblogger stiekem mee bezig, en ik ben blij dat ik het eindelijk met je heb kunnen delen!

 

Afbeelding copyright: © Minerva Studio via Fotolia

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Plaats een reactie