Partnerize tip #3: zo optimaliseer je als adverteerder de verkorte link

Eerder schreef ik een artikel met een Partnerize tip voor publishers, waarbij ik deel dat publishers het beste de URL shortener in de linkgenerator kunnen gebruiken voor promoties via social media. De reguliere Partnerize tracking link werkt hier alleen om klikken te meten en niet voor het meten van de sales. De verkorte URL werkt hier wel. 

De verkorte URL ziet er soortgelijk uit als de reguliere tracking link. Hier wordt enkel het gedeelte /click/camref:[publishercamref] in gewijzigd naar een code. Een voorbeeld hieronder:

Nieuw in Partnerize, wat ik zelf een mooie optimalisatie vind, is dat je als adverteerder iets aan invloed kunt uitoefenen op deze verkorte link. Zoals in bovenstaand voorbeeld oogt het als een korte Partnerize link. Sinds kort kun je dit optimaliseren naar het toevoegen van de organisatienaam, zoals in onderstaand screenshot:

Hoe zet ik mijn adverteerdersnaam in de verkorte URL?

Deze optimalisatie is snel en gemakkelijk door te voeren in het programma via de account settings. Klik op het tandwieltje naast de adverteerders naam:

In de middelste kolom bij campagne-instellingen, vind je op de een na laatste rij ‘korte link voorvoegsel’ terug. Hier kun je de naam van de adverteerder invullen om deze toe te voegen aan de verkorte link. In dit test account* staat er niets (zoals in onderstaand screenshot), en zal het er uitzien zoals op het eerste screenshot. Als ik hier de naam van de adverteerder invul en vervolgens op de knop opslaan klik, wordt deze toegevoegd aan de verkorte link. 

* Dit is een test account: dit zijn geen instellingen die ik je adviseer standaard over te nemen en is incompleet.

Waarom zou ik mijn adverteerdersnaam in de verkorte URL willen plaatsen?

Als je dit niet doet, betekent dit niet dat je link minder goed werkt. Ik vind het zelf meer vertrouwen uitstralen dat je via social media naar een pagina gaat waar de naam van de adverteerder in naar voren komt. Ook in het gebruik voor partners straalt dit meer vertrouwen uit dan de reguliere link of zonder voorvoegsel. Het is een kleine moeite om dit te optimaliseren en daarom zeker aan te raden.

Plaats een reactie