Top 5: tools in jouw affiliate gereedschapskist

Affiliate marketing kan tegenwoordig zoveel gemakkelijker met de juiste tools die het je makkelijker maken om jouw affiliate account goed te runnen. In mijn boek ‘Meer klanten met affiliate marketing in 60 minuten’ licht ik 10 affiliate tools uit, die jou goed kunnen ondersteunen. Een vijftal vertel ik je hier!

Canva.com

Wil je zelf banners opmaken, inspiratie op doen voor nieuwe banners of je social media pagina’s een make-over geven? Maar: ben je niet zo handig met Photoshop of een ander fotobewerkingsprogramma? Dan is Canva.com een tool die je zeker in jouw affiliate gereedschapskist moet hebben zitten.

Mooie, duidelijke en sterke afbeeldingen zijn namelijk heel belangrijk op je website en op je social media kanalen. Als je meer wilt dan een simpele stockfoto, dan kun je zelf foto’s maken of zelf afbeeldingen opmaken. Het zelf in elkaar knutselen gaat heel gemakkelijk met Canva.com. Het mooie is: voor heel veel onderdelen is het programma gratis!

MailChimp

Wil je jouw bezoekers op de hoogte houden van nieuwe blogposts, handige extra tips en tricks of specifieke aanbiedingen? MailChimp is een handig en gratis e-mailprogramma die gemakkelijk in gebruik is. Coderen is niet nodig dankzij de handige templates die je zelf kunt opstellen door de ‘drag en droppen’.

Google Analytics

Zien hoe jouw website groeit, is een enorme motivatie en geeft je inzicht in wat wel en niet werkt. Google Analytics biedt je deze inzichten. Zo weet je altijd of jouw blogposts goed gelezen worden, welke harder bouncen dan anderen (dat zie je aan het bouncepercentage) en hoe lang mensen op de pagina zijn om te lezen.

Yoast SEO

De WordPress plugin Yoast SEO helpt je om jouw website SEO geoptimaliseerd te krijgen. Vul in de plugin jouw zoekwoord voor een pagina of blogartikel in, en de plugin bekijkt op basis van verschillende factoren of je daarmee goed op SEO zou scoren. Extra handig: op basis van stoplicht kleuren zie je hoe goed je scoort!

LinkPizza

Als je veel blogt en niet veel tijd wilt besteden aan het maken van linkjes met een tracking, dan is LinkPizza een tool die je zeker in jouw gereedschapskist moet hebben. Zo bespaar je tijd, die je kan besteden aan het schrijven van blogposts. Meer informatie over LinkPizza vind je hier.

Wil je ook de andere 5 tools weten? Meer klanten met Affiliate Marketing is onder andere verkrijgbaar via Bol.com.

Plaats een reactie