WordPress in 2022: tips voor beginners

Het aantal bedrijven in Nederland stijgt al een tijdje. Om op te vallen in een branche met veel concurrentie is het een must om online zichtbaar te zijn. Dat doe je onder andere met een mooie website die hoog in Google scoort. 

De kans is aanwezig dat je, wanneer je net begonnen bent met ondernemen, nog geen budget hebt om een websitemaker in te huren. Gelukkig kun je met WordPress hosting zelf redelijk eenvoudig een website maken. Met de tips in dit artikel kun je meteen beginnen.

Kies de WordPress hosting die bij je past

Eén zoekopdracht in Google laat zien dat er volop keuze is wanneer het om WordPress hosting gaat. Er zijn verschillende soorten pakketten waarmee je van start kunt gaan. Het is belangrijk om te kiezen voor een hostingpakket dat bij je past. Een beginnende ondernemer heeft vaak nog niet veel aan een pakket met 500 gratis e-mailadressen of ontzettend veel online ruimte. Waar je al wel direct op kunt letten, is de aanwezigheid van een SSL certificaat in het WordPress hostingpakket. Ook is het fijn om 24/7 gebruik te kunnen maken van een klantenservice en om de WordPress hosting met één klik op de knop te kunnen installeren.

Zoek een passend thema uit voor je website

Vervolgens is het tijd om daadwerkelijk te beginnen met het vormgeven van je website. Via WordPress heb je de keuze uit een flink aantal standaard thema’s. Deze thema’s kun je vrijwel allemaal uitproberen als een zogeheten ‘demo’. Op die manier is het eenvoudig om te zien welk thema je wel of niet mooi vindt. Ook is het aan te raden om hierbij direct te kijken naar de gebruiksvriendelijkheid van zo’n thema. Wanneer je niet thuis bent in website development dan is het wel zo prettig om met een gemakkelijk en mooi thema aan de slag te gaan. Klik op ‘view demo’ of ‘live demo’ om een demo van een thema te starten.

Scoren in Google? Installeer een SEO plugin

Het hebben van een website is niet genoeg om te scoren in de zoekmachine. Je moet actief bezig gaan met online marketing en SEO. Zonder dergelijke toepassingen zul je een lage positie in Google krijgen en dat is niet bevorderlijk voor het aantal klanten dat je hopelijk krijgt. Via WordPress kun je naast zelf aan de slag gaan met SEO en online marketing kiezen voor het installeren van een SEO plugin. Zo’n plugin helpt je bij het analyseren van keywords in combinatie met de content op je website. Een aanrader is Yoast SEO, een van de meest gebruikte plugins via een WordPress hosting. Vervolgens kan het toevoegen van content beginnen!

Let altijd op de snelheid van je website

Ben je bezig met een tekst of het toevoegen van afbeeldingen dan is het goed om te weten dat je moet letten op de snelheid van je website. Een hele grote afbeelding kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat het langer duurt voordat een webpagina geladen is. Dat heeft invloed op je positie in Google; een website die trager laadt zal sneller worden weggeklikt, waardoor de website een lagere positie in de resultaten van de zoekmachine zal krijgen. Daarom is het aan te raden om hier goed op te letten, omdat het er dus voor kan zorgen dat potentiële klanten je website niet kunnen vinden. Blijf tot slot je content updaten en houd je WordPress hosting in de gaten zodat je altijd over het juiste pakket beschikt.

Plaats een reactie