6 kansen om affiliate marketing NU in te zetten

[et_pb_section bb_built=”1″ _builder_version=”3.15″ custom_padding=”0|0px|38.34375px|0px|false|false”][et_pb_row custom_padding=”0|0px|19.1875px|0px|false|false” _builder_version=”3.15″][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.15″]


Affiliate marketing is een kanaal die jij als content maker, website eigenaar of eigenaar van een social media pagina kunt inzetten om een nieuw verdienmodel te introduceren. Helemaal in tijden op het moment van het schrijven van dit blogartikel, wanneer het Coronavirus rond gaat en je het liefst meerdere verdienmodellen hebt, kijken steeds meer mensen naar de mogelijkheden van affiliate marketing. Affiliate marketing kansen liggen hier zeker en kun je nu meteen op in spelen. Implementeer je eerste links en zet met de volgende 6 affiliate marketing kansen je eerste stappen.

Ik ga er vanuit dat je al een account hebt bij een affiliate netwerk en voor affiliate programma’s aangemeld bent.

Kans 1: update goedlopende content

De eerste kans die je nu meteen kunt oppakken is te kijken naar welke pagina’s en blogs op jouw website veel gelezen worden en waar je affiliate links in kunt plotten. Wat kun je herschrijven, oppoetsen en optimaliseren tot iets waar je voorheen geen geld aan verdiende en nu wel?

Kies je adverteerders op basis van je eigen gedrag. Wat past er bij jou als persoon, als merk en wat past er bij jouw doelgroep? En denk outside of the box! Dat je niet meteen een affiliate haakje ziet betekent niet dat dit er niet is. Soms is het schrijven van een extra alinea voldoende om wél het haakje te realiseren. Dat kan het schrijven van een extra alinea zijn omtrent een product dat je wilt promoten en waar het haakje stiekem wel verborgen in ligt. Het kan ook zijn dat je de nieuwe alinea richt op de toekomst: wat kan er nu niet maar in de nabije toekomst wel weer? Focus je daarop en plot daar je affiliate links op!

Kans 2: maak gebruik van je nieuwsbrief base

De tweede kans kan ook zonder dat je gebruik maakt van je website: zet je nieuwsbrief in. Heb je een mooie base aan nieuwsbrief ontvangers? Verwerk hier je affiliate links in. Refereer naar je favo webshop, naar een product dat je altijd gebruikt, naar iets wat jouw bedrijf of platform bijvoorbeeld beter maakt. Ook hier kun je goed outside of the box denken.

Kans 3: zet je social kanalen in

Net als de nieuwsbrief kun je ook goed je social kanalen inzetten. Zet een tool als Linktree in op Instagram waar je verschillende links in plot, plaats berichten op je Facebook pagina of in een Facebook groep met affiliate links of pin er op los op Pinterest met affiliate links. Voordeel (en nadeel) van Pinterest is dat een affiliate link natuurlijk heel goed kan gaan zwerven. Voordeel is dat je affiliate link op meerdere borden staan, waar jij niet per se eigenaar van bent. Nadeel is dat als een affiliate link kapot gaat, het ergens toch nog live staat. Er zit wat onderhoud in, maar volop affiliate marketing kansen!

Kans 4: ga voor top lijstjes

Ik ben fan van toplijstjes. Dat kan in blogvorm, maar dat kan op veel meer manieren. Bijvoorbeeld een top 5 favoriete shops lijstje in je sidecar op je website of in een tool als Linktree op Instagram. Maak er losse posts over en plaats dat op Facebook of verwerk het in je nieuwsbrief. Als mensen je volgen, geeft dat aan dat je interesse hebben in wie jij bent, wat je doet en wat je te vertellen hebt. Het moment dat je niet jezelf als personal brand neerzet, maar bijvoorbeeld een website hebt als We Love Webshops, dan kun je alsnog met top lijstjes aan de slag. Dan speel je in op trends, ontwikkelingen, de tijd van het jaar en populariteit (bijvoorbeeld op basis van populaire pagina’s of je affiliate inkomsten!)

Kans 5: plaats een banner

Als je open staat voor het plaatsen van banners is dit een easy one. Banners hoeven tegenwoordig niet meer schreeuwerig te zijn maar kunnen ook heel erg gericht zijn op content, upper funnel, campagnematig bijvoorbeeld op de lente gefocust. Kan nog steeds heel goed werken, juist omdat het goed bij de website en de inhoud daarvan kan passen.

Kans 6: deel kortingscodes van jouw favoriete shops

En nog een mooie die je op al jouw kanalen kunt toepassen: het delen van kortingscodes. Vermeld altijd wel even waar je wat kunt shoppen tegen welke voorwaarden (denk aan looptijd, uitsluitingen en dergelijke), en gebruik je affiliate link. Wij Nederlanders houden natuurlijk van korting en een mooie kortingscode van een product of webshop waar jij fan van bent, kun je natuurlijk altijd delen.

Extra tip: denk aan de lokale ondernemer

Extra tip: denk eens aan de lokale ondernemer die je vertrouwd en die je wilt supporten. Spreek daar een samenwerking mee af, die dan niet officieel via een affiliate programma verloopt maar waar je wel een kans in ziet. Wordt vergoed met een percentage over de orderwaarde van de bestellingen die met een specifieke kortingscode worden geplaatst of waar het in een opmerking mee wordt gegeven dat iemand via jou komt. Niet helemaal waterdicht, wel tof om een lokale ondernemer te supporten!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

1 gedachte over “6 kansen om affiliate marketing NU in te zetten”

Plaats een reactie