Affiliate girlbosses: ze zijn er!

Ieder vakgebied kent zijn eigen girlbosses. De een vaker in de spotlight dan de ander. Binnen affiliate marketing hoor je het woord girlboss nog niet zo vaak. Tijd om hier verandering in te brengen! Affiliateblogger ging op zoek naar Affiliate girlbosses en heeft ze gevonden!

Wat is een girlboss?

Er gaan verschillende definities te ronde over wat een girlboss is. Het komt uiteindelijk neer op een vrouw die krachtig in het leven staat. Ze kent haar waarde en doet hier niet voor onder. Maar zoals een echte girlboss betaamt wilt ze anderen om haar heen juist inspireren. Een echte powervrouw!

En wat is een affiliate girlboss dan?

Een affiliate girlboss is een professional die middenin het vakgebied affiliate marketing staat, weet wat er speelt en hier ook op in haakt. Ze inspireert haar contactpersonen om net even iets meer te doen binnen de samenwerking en streeft daarbij naar het beste resultaat voor beide partijen.

De affiliate girlbosses zijn…

Vanuit Affiliateblogger heb ik niet alleen zelf bedacht wie echte powervrouwen zijn binnen affiliate marketing. Ik heb ook een aantal mensen in de markt gevraagd wie ze hiermee associëren. Hier zijn een aantal girlbosses uit naar voren gekomen.

De allereerste affiliate girlboss die ik graag aan je voorstel is Marion Passchier van Coolblue!

Marion Passchier Coolblue

Marion, Girlboss, wat is jouw visie op affiliate marketing?

Affiliate marketing is wat mij betreft een belangrijke aanvulling op de betaalde kanalen die we bij Coolblue inzetten. Door persoonlijk en dus 1 op 1 samen te werken met publishers die goed bij Coolblue passen, kunnen wij onze verkoopteams ondersteunen om de juiste producten te verkopen op de juiste momenten.

Het team Koken & Wonen is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de verkoop van onder meer barbecues. Tijdens het supermooie weer de afgelopen weken informeerden we onze publishers over welke producten Coolblue verwachtte meer te gaan verkopen: barbecues, koelkasten, airco’s, etc. Publishers gingen met deze producten aan de slag door erover te schrijven, video’s te maken en de producten te reviewen. Dat resulteerde in mooie items online. Zo vormen adverteerder en publisher een 1+1=3!

Wat is jouw affiliate marketing droom?

Dat we ons affiliate programma nog meer kunnen automatiseren. Dat klinkt misschien raar, omdat ik net aangaf heel persoonlijk te willen werken met publishers. Maar daarmee houden we meer tijd over om onze publishers te verwonderen. Dus dat we gericht per publisher of groep publishers producten kunnen zoeken die perfect aansluiten bij het format van hun website. Of dat we op een bepaald moment (hittegolf, kampioenschap voetbal, feestdag, etc) meteen kunnen inspelen met producten die daar naadloos bij aansluiten. Bij Coolblue geldt ‘elke dag een beetje beter’, dus we werken hier hard aan.

Wat is jouw gouden tip om succesvol te zijn in affiliate marketing?

Persoonlijk contact met de publishers is echt heel belangrijk. En ook dat je altijd bereikbaar bent voor vragen, hulp; een goede service dus. Bij Coolblue doen we alles voor een glimlach van de klant. Maar dat trekken we natuurlijk door naar onze affiliates. Het persoonlijke contact dat we echt zelf met onze publishers willen hebben, is ook een van de redenen dat we sinds kort ons eigen whitelabel affiliate programma gestart zijn. Hier hebben we het accountmanagement volledig in eigen hand.

Binnenkort volgen ook de antwoorden van andere affiliate girlbosses op Affiliateblogger.nl.

Plaats een reactie