Affiliateblogger Masterclass – Awin’s affiliate marketing tips & tricks

Denise en Pim van Awin verzorgden de derde sessie tijdens de Affiliateblogger Masterclass. Na een korte deepdive in de wereld van Awin en een aantal statistieken, kwamen zij uit bij de to do lijst.
Awin Denise en Pim Presenteren

Op deze to do lijst stonden een aantal punten die publishers kunnen volgen om geen geld meer te laten liggen! Hands-on en to the point.

De to do lijst

De to do lijst bestaat uit een vijftal punten:

 1. Start met affiliate marketing
 2. Optimaliseer je huidige content
 3. Schrijf je content met affiliate links
 4. Werk samen met partners
 5. Bepaal jouw strategie

Start met affiliate marketing

Door te starten met affiliate marketing kun je vanuit jouw blog of content website geld verdienen. De eerste stap die je hiervoor moet zetten is je blog of website aansluiten bij relevante programma’s. Hoe hoger de relevantie hoe groter de kans op conversie!

Als content website of blogger kun je affiliate marketing op drie manieren implementeren. Denk allereerst aan je nieuwsbrief. Door het versturen van een nieuwsbrief waarbij je bijvoorbeeld een sterke actie uitlicht die relevant is voor jouw doelgroep of een aantal zomerse fashion items mét affiliate link kun je op een gemakkelijke manier commissie verdienen mits men natuurlijk een aankoop doet via jouw nieuwsbrief.

Een tweede optie zijn tekstlinks. Schrijf je een blogpost waarbij je een specifiek product van een adverteerder kunt uitlichten, bijvoorbeeld een bank in een blogpost over de nieuwste woontrends, dan kun je het linkje hiervan verwerken in jouw blog. Door hier een affiliate link van te maken, kunnen jouw bezoekers deze bank kopen waarna jij er een commissie voor krijgt.

En als derde optie: Banners. Relevante banners kun je op jouw website zetten om extra conversies te genereren.

Optimaliseer je huidige content

Probeer je huidige content op zoveel mogelijk plekken terug te laten komen: in je nieuwsbrief maar ook in andere blogposts door ernaar toe te linken (interne linking). Denk daarbij ook nog aan je social media kanalen. Plaats je link in je Instagram bio, plaats er een Facebookpost over en gebruik hashtags om je posts beter gevonden te laten worden. Optimaliseer op SEO en werk met advertorials zodat je betaalt krijgt per blogpost. En vergeet ook niet de populaire posts en round ups op je website: laat je populaire artikelen veelvuldig terugkomen.

Schrijf je content met affiliate links

Gebruik in zoveel mogelijk content affiliate links. Ben je al begonnen met affiliate marketing? Top, ga door en blijf delen. Ben je nog niet gestart met affiliate marketing? Start direct! En heb je een eerste poging gedaan maar is hier geen commissie uit voort gekomen? Probeer andere adverteerders of andere links, blijf het proberen en geef niet op!

Een aantal tips en ideeën om je content beter af te stemmen op je affiliate links:

 • Schrijf content richting de producten
 • Schrijf content vanuit persoonlijke ervaringen (product reviews)
 • Creëer gidsen (19 unieke cadeaus voor Moederdag)
 • Creëer een blogserie en match relevante adverteerders
 • Plan content rondom piekmomenten als Black Friday
 • Top 10 lijstjes
 • Verander goed scorende social media posts in how-to tutorials
 • Ken je doelgroep!

Werk samen met partners

Door de juiste partners te selecteren kom je verder! Denk hierbij aan het shoppable maken van content, maar ook het creëren van een shop bij jouw content website.

awin werk samen met partners

Bepaal jouw strategie

Je affiliate strategie gaat je verder brengen. Werk vooral met het principe ‘trial & error’: probeer, val en sta weer op. Door te blijven proberen kom je erachter wat werkt voor jouw website en hoe je hiermee om kan gaan. Besef ook zeker de voordelen van affiliate marketing via een affiliate netwerk en maak hier gebruik van binnen jouw strategie:

 • Volledige controle bij publisher
 • Er zijn publisher managers aanwezig die je verder helpen
 • Vaste commissie percentages
 • Brede keuze aan internationale adverteerders

awin vragen beantwoorden

Presentatie van Awin downloaden

Plaats een reactie