Affiliateblogger Woordenboek: wat is content?

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″ custom_padding=”0|0px|38.51102828979492px|0px|false|false”][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” custom_padding=”0|0px|19.246322631835938px|0px|false|false”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.0.74″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Steeds meer affiliate websites starten vanuit het begin van de funnel, waarbij de focus ligt op het maken van content. Maar wat is de definitie van content?

Binnen affiliate marketing verstaan we onder content uitingen die gerealiseerd zijn ten behoeve van de doelgroep van de publisher website en daarmee direct en indirect ten behoeve van de adverteerder. Onder content verstaan we onder andere statische webpagina’s met geschreven teksten, blogartikelen, video’s en social media posts.

Onder content valt dus niet de korte stukjes tekst op een productpagina of een lijstje met productspecificaties. Ook vallen de verschillende promotiematerialen niet onder content, maar kunnen wel een hulpmiddel zijn om tot contentcreatie te komen.

Wie maken er content?

Hoewel adverteerders input kunnen aanleveren voor content en in sommige gevallen een geschreven artikel, maken de publishers en affiliates content. Zij kennen hun doelgroep het beste en weten waar de interesses liggen van hun doelgroep. Het komt dan ook voor dat publishers en affiliates samenwerkingen weigeren omdat ze denken dat dit onvoldoende bij hun doelgroep past.

Doordat de contentcreator weet waar de interesse ligt van de doelgroep, is de kans op conversie het grootste.

Als adverteerder kun je een publisher altijd aanmoedigen om een call to action te verwerken in hun artikel, een bepaald beeld te gebruiken of bepaalde specificaties van producten te noemen.

Krijgt een publisher extra betaald voor het maken van content?

Voor content samenwerkingen kan er een extra samenwerking ontstaan, naast de affiliate samenwerking. Zo kan een adverteerder een publisher motiveren om het artikel te schrijven, een artikel te plaatsen of een social media post te pushen door een extra vergoeding toe te kennen. Dit is bovenop de commissievergoeding die de publisher krijgt bij het realiseren van sales.

Afhankelijk van het budget van de adverteerder, de grootte en het bereik van de publisher website en de vraagprijs voor het creëren van content wordt dit bedrag bepaald. In een aantal gevallen wordt er gekozen voor een langere termijn samenwerking, waarbij meerdere blogartikelen of content worden afgenomen tegen een gereduceerder tarief.

Van het begin van de funnel naar het einde

Heb je een content website of wil je deze beginnen, maar wil je meer conversiegedreven aan de slag? Focus je op de manieren van promoten uit de andere delen van de funnel. Denk bijvoorbeeld aan het aanprijzen van acties en kortingscodes, of het maken van vergelijkingen tussen producten (op basis van specificaties of prijzen).

Ook binnen je content kun je meer focus hebben op conversie, door bijvoorbeeld toplijstjes te maken. Inspiratie om te bloggen vind je hier en hier.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]