Zo weet jij bij welk affiliate netwerk een adverteerder is aangesloten

Frustratie nummer 1 in het affiliate landschap (oké, misschien niet nummer 1 maar de frustratie is groot): het niet kunnen vinden van het affiliate programma van de adverteerder die je zoekt. Is de betreffende webshop of lead generator wel actief binnen affiliate marketing? Bij welk affiliate netwerk zit de adverteerder aangesloten? En hoe kom je hier snel en efficient achter? Dit zijn mijn drie tips!

Tip 1. Google op de juiste zoekwoorden

Grotere adverteerders hebben vaak een affiliate pagina op hun website met informatie over het affiliate programma en waar zij zijn aangesloten. Bekende pagina’s zijn bijvoorbeeld die van Coolblue en Wehkamp. Door letterlijk te Googlen naar de naam van de adverteerder, gecombineerd met termen als affiliate, affiliate programma of in het Engels affiliate program, kom je snel op dit soort pagina’s uit.

Dit is een snelle manier om adverteerders te vinden, maar lang niet alle adverteerders hebben dit soort pagina’s op hun website staan waardoor je hen niet altijd even makkelijk vind.

In sommige gevallen vind je het affiliate netwerk via de zoekresultaten die content hebben gemaakt rondom het affiliate programma. Dat is een soortgelijke manier om affiliate programma's te vinden als via een specifieke affiliate pagina op de adverteerders website. Je gebruikt hiervoor dezelfde zoekwoorden, maar krijgt een ander resultaat. Ook dit is niet altijd het geval, net als bij de specifieke affiliate pagina's van adverteerders. 

Tip 2. Gebruik Affi.io

Ken je de website Affi.io al? Als je Googled op eerder genoemde zoekwoorden, komt deze website vaak terug op de eerste pagina aan zoekresultaten. Deze website laat namelijk zien, voor de Nederlandse markt maar ook op internationaal niveau, waar een adverteerder zich bevindt. Ook vind je hier terug wat hun commissie is en of het affiliate programma van de adverteerder nog actief is. Op de homepagina van deze website vind je onder andere welke affiliate netwerken ze checken en wat de laatste nieuw gevonden affiliate programma’s zijn.

Het is altijd handig om zelf hierna nog een check te doen om zeker te weten dat dit klopt. Het gebeurt wel eens dat de getoonde gegevens niet meer 100% accuraat zijn, bijvoorbeeld een ander commissiemodel, of een programma niet meer actief is. Mijn advies is wel om op basis van wat je vind op Affi.io een check te doen bij het betreffende netwerk. Helemaal als je bij het affiliate netwerk al een account hebt, kun je makkelijk inloggen en de snelle check doen.

Tip 3. Installeer de browser plugin Affilitizer

Voor deze laatste tip geef ik de credits door aan DEPT®-collega Dafni die me op deze browser plugin attendeerde. De browser plugin Affilitizer is gemakkelijk te downloaden voor Google Chrome en Firefox. Ook bij deze tool vind je de affiliate netwerken die ze hierin meenemen op hun website. Het grote voordeel van deze plugin is dat je niet extern zoekt naar informatie, maar letterlijk naar de website zelf kunt gaan van de adverteerder om te zien waar ze actief zijn.

Door naar bijvoorbeeld de website van Coolblue te gaan en de Affilitizer plugin aan de klikken, zie ik hier meteen dat Coolblue NL aangesloten zit bij Partnerize. Easy!

Let wel dat deze drie tips heel fijn kunnen werken en onderdeel kunnen zijn van jouw toolbox, maar dat er altijd een paar uitzonderingen op de regel kunnen zijn. Bijvoorbeeld: als een affiliate programma besloten is. Dan is deze niet zichtbaar en dus op het eerste oog niet vindbaar. Ook dit soort plugin's, websites en Google zullen het affiliate programma niet kunnen vinden bij een affiliate netwerk. 

Plaats een reactie